9 Aralık 2008 Salı

Pro Evolution Soccer 2009 - PES 2009


Minimum sistem gereksinimleri :
Pentium 4 1.4 GHz işlemci, 1 GB RAM, 6 GB boş disk alanı, 128 MB GeForce FX veya Radeon 9700 ekran kartı

İnceleme

Oyuna girdiğimizde ekrana bir PES yazısı geliyor ki sormayın. Konami, iyiden iyiye kendini futbol oyunlarının kralı olarak görmeye başlamış olacak ki, tam E’nin üstüne bir kral tacı kondurmuş. Bu yazı geçtikten sonra videomuzu da geçip menüye ulaşıyoruz.

Menüye ulaştığımızda, menüde büyük bir değişim olduğunu görüyoruz. Bütün seçenekler alt alta sıralanmış bir halde (FIFA serisi gibi). O eski geçişli menü yok artık. Menünün dizaynı hoş olmuş; eski serilerdeki gibi itici bir menü tasarımı yok. Menüde çalan müziklerde oldukça iyi bu sefer. Konami, şarkıların üzerinde daha fazla durmuş gibi.

Bu sene, menüdeki bu büyük tasarım değişikliğinin haricinde, dört yeni seçenek eklenmiş. Legends seçeneği, Internet aracılığıyla oynanan bir bölüm; Messages seçeneği de, adı üstünde, diğer oyuncularla mesajlaşmanıza yarıyor. Bunlar önemsiz seçenekler; gelelim asıl önemli iki seçeneğe. Birincisi UEFA Champions League seçeneği. Anlaşıldığı gibi, bu seçenek ile Şampiyonlar Ligi'ni oynayabiliyoruz. PES’in, çıkmadan haftalar önce duyurduğu bu seçenek, bence oyundaki en güzel şey ve oyundaki en büyük yenilik. Gerçekten de size Şampiyonlar Ligi havasını yaşatabiliyor. Takımınızı seçtikten sonra, gerçek oyuncu ve taraftarlarla hazırlanmış, arka planda Şampiyonlar Ligi müziği çalan bir video izliyoruz ki, daha o andan itibaren ŞL'nin havasını solumaya başlıyoruz. Bir ŞL maçından önce aklınıza ne kadar görüntü geliyorsa, Konami bize onu sunmuş. Buradan Konami’yi tebrik etmek istiyorum.

Gelelim menüye eklenen son seçeneğe: Become a Legend. Bu size biraz tanıdık gelebilir ve nitekim de öyle. Bu, geçen sene FIFA’nın gerçekten efsane olmuş Be a Pro modu örnek alınarak tasarlanmış bir mod. Kendi oyuncunuzu yapıyorsunuz, oynayacağınız ligi seçiyorsunuz, daha sonra bir maçta oynayıp bir takıma transfer oluyorsunuz. Bu arada sadece dört lig var ve bu dört ligdeki takımları kendi aralarında karıştırabiliyorsunuz. Herhangi bir takıma transfer olduktan sonra, o takımın antrenman maçlarına çıkıp o takımın ilk on birine girmeye çalışıyorsunuz. Yalnız bu mod, Be a Pro moduyla karşılaştırıldığında oldukça eksik kalıyor. Bazen kamera açılarında sorun yaşıyorsunuz; topu veya topu attığınız adamı göremiyorsunuz. Zaten kamera açısı da oyuncunuza yakın olmadığı için futbolcu havasını hissettirmiyor. Ayrıca ikili mücadelelerde de çok kolay top kaptırılıyor. Rakibin sizin ayağınızdan topu alması üç dört saniye sürüyor. Be a Pro modundaki gibi futbolcular topu istediğiniz an size atmıyorlar ve bazen uzun müddetler top ayağınıza gelmeden oynuyorsunuz. Ama en önemli nokta, tabii ki lisans sorunu. Sadece dört ligle bu mod ne kadar güzel olabilir ki? Bence Be a Pro çok daha iyi ve zevkli.


O kadar menüden bahsettikten sonra, gelelim saha içine. Artık futbol oyunlarında klasikleşmiş olan, her sene grafiği daha da geliştirme olayına, bu oyunda da rastlıyoruz. O yüzden grafiklerden fazla bahsetmeyeceğim, birkaç şey söyleyip geçeceğim. Oyuncu hareketleri bir önceki seneye göre daha da geliştirilmiş. Artık yağmur yağdığını daha da iyi anlayabiliyoruz. Oyuncular koşarken yerden sıçrayan suları görebiliyoruz. Yağmurlu havalarda, hava günlük güneşlik izlenimi vermiyor, kapalı ve karanlık oluyor. Yalnız omuz omuza mücadeleler, geçen seneki gibi, maalesef çok kısa oluyor. Topu rahatlıkla rakibe kaptırıyoruz. Bu da oynanabilirliği bayağı bir düşürüyor. Paslaşmalar daha da iyileştirilmiş. Havadan, yerden paslar daha da isabetli.Bu arada rakip takımdan da bahsetmek istiyorum. Rakipler sürekli atak yönlerini değiştiriyorlar, bu oyunun gerçekçiliğini arttıran güzel bir faktör; ama biraz da zorlaştırıyor. Seyirci seslerinde, FIFA'yla kıyaslanamaz olsa da, ilerleme var. Neden kıyaslanamaz, kısa bir örnek vereyim. FIFA'da, örneğin Galatasaray’ın sahasındaki maçlarda taraftarlar, Galatasaray’a özel ezahüratlar yapıyor. Ama PES’de sadece Türkiye diye bağırıyorlar. Bir de taraftar sesleri biraz geç geliyor gibi. Bazı oyuncuların transferleri de unutulmuş ya da atlanmış sanırım. Mesela Saha, hala Manchester United forması giyiyor. Bunum gibi daha birçok örnekler var.

PES’de, eleştirebileceğimiz büyük sorunlardan birisi de lisans. Zaten sınırlı sayıda lisansa sahip olan PES, bu sene bir de İspanya
Ligi'nin lisanslarını kaybetmiş. Bu lisans sorunu, oyunun oynanabiliğini etkilemese de, gerçekçiliğine gerçekten ağır bir darbe indiriyor. Sırf bu lisans sorunu yüzünden (Birkaç yan etmen de var tabii) Become a Legend modu, bana çekici gelmedi. Lütfen Konami, kıyın şu paranıza da alın lisansları. Neyse ki Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın lisansları var.

Kaynak:
http://www.oyunsitesi.com/


3 Aralık 2008 Çarşamba

X-MEN 2: WOLVERINES REVENGE

Hileyi aktif hale getirmek için ana menüye giderek sırasıyla: Yumruk, his(Enter), yumruk, his, yumruk, his, yumruk ve yumruk tuşlarına basın. Doğru yaparsanız bir ses duyacaksınız. Daha sonra: yumruk, his, yumruk, his, yumruk, yumruk, his, yumruk ve yumruk tuşlarına basın. Bir ses daha duyacaksınız. O sesden sonra eğilme tuşuna basın. Hepsini doğru yapabilirseniz, ana menüde bölümlerin tamamı seçilebilir olacak ve oyunu durdurduğunuzda bir hile ekranı açılacak

X-MEN LEGENDS 2: RISE OF APOCALYPSE

Oyun hileleri için doğru tuş kombinasyonuna basmanız yeterli.

Tüm Karakterler
Aşağıdaki kodları Karakter bölümünde (Xtraction noktasındaki yani karakter seçtiğiniz-karakter değiştirdiğiniz veya oyunu kaydettiğiniz bölümde) aşağıdaki tuşları klavyenizdeki ok tuşlarını kullanarak giriniz.
[Sağ], [Sol], [Sol], [Sağ], [Yukarı], [Yukarı], [Yukarı], [Esc]

Tanrı Modu
Aşağıdaki kodları Karakter bölümünde (Xtraction noktasındaki yani karakter seçtiğiniz-karakter değiştirdiğiniz veya oyunu kaydettiğiniz bölümde) aşağıdaki tuşları klavyenizdeki ok tuşlarını kullanarak giriniz.
[Aşağı], [Yukarı], [Aşağı], [Yukarı], [Sağ], [Aşağı], [Sağ], [Sol], [Esc]

Level 99 karakterleri
Aşağıdaki kodları Karakter bölümünde (Xtraction noktasındaki yani karakter seçtiğiniz-karakter değiştirdiğiniz veya oyunu kaydettiğiniz bölümde) aşağıdaki tuşları klavyenizdeki ok tuşlarını kullanarak giriniz.
[Yukarı], [Aşağı], [Yukarı], [Aşağı], [Sol], [Yukarı], [Sol], [Sağ], [Esc]

Tüm Yeteneklerinize bir puan ekleyin
Aşağıdaki kodları Karakter bölümünde (Xtraction noktasındaki yani karakter seçtiğiniz-karakter değiştirdiğiniz veya oyunu kaydettiğiniz bölümde) aşağıdaki tuşları klavyenizdeki ok tuşlarını kullanarak giriniz.
[Sol], [Sağ], [Sol], [Sağ], [Aşağı], [Yukarı], [Esc]

Hızlı Karakterler
Oyun esnasında aşağıdaki tuşlara basınız.
[Yukarı], [Yukarı], [Yukarı], [Aşağı], [Yukarı], [Aşağı], [Esc] during game play.

Extra Hasar Verme
Oyun esnasında aşağıdaki tuşlara basınız.
[Sol], [Sol], [Sağ], [Sol], [Sağ], [Yukarı], [Esc]

Sınırsız Xtreme
Oyun esnasında aşağıdaki tuşlara basınız.
[Sol], [Aşağı], [Sağ], [Aşağı], [Yukarı], [Yukarı], [Aşağı], [Yukarı], [Esc]

100,000 tech-bits

Dükkan bölümünde girin. Doğru ise ses çıkacaktır.
[Yukarı], [Yukarı], [Yukarı], [Aşağı], [Sağ], [Sağ], [Esc]

Tüm Filmler
Review menüsünde [Sol], [Sağ], [Sağ], [Sol], [Aşağı], [Aşağı], [Sol], [Esc]

Tüm Karikatürler
Review menüsünde [Sağ], [Sol], [Sol], [Sağ], [Yukarı], [Yukarı], [Sağ], [Esc]

Tüm Tehlike Odası Kursları
Kurs modundaki Danger Room(Tehlike Odası) bölümünde girin.
[Sağ], [Sağ], [Sol], [Sol], [Yukarı], [Aşağı], [Yukarı], [Aşağı], [Esc]

X-MEN: MUTANT ACADEMY (PLAYSTATION)

Her Şeyi Açma (Unlock)

Oyuna girişteki ana menüde aşağıdaki tuşlara basın:

select (seçim tuşu), up (yukarı) , L2, R1, L1, R2.

Böylelikle her şeçeneğe girebileceksiniz.

Spider-Man ile oynama - Karakter seçme ekranında Cyclops' un üstüne gelin ve L1 tuşuna basın.


Professor X ile oynama - Karakter seçme ekranında Magneto' nun üstüne gelin ve L1 tuşuna basın.

X-MEN: THE RAVAGES OF APOCALYPSE

~ tusuna basıp konsolu açın, daha sonra aşagıdaki kodları girip hileyi aktif edin.


Kodlar

God mode: logan
Görünmezlik : notarget
Sınırsız Şarjör: noclip
Uçma : fly
Silah : ammo

X2: WOLVERINE`S REVENGE

Hile menüsü:
Ana menüde; Üçgen, Üçgen, Daire, Daire, Kare, Kare, Daire, Daire, L1 + R1 + L2 + R2 tuşlarına basın.

Tüm saldırılar:
Ana menüde; Üçgen, Daire, Üçgen, Kare, Üçgen, Daire, L1, R2 tuşlarına basın.

Tüm kostümler:
Ana menüde; Üçgen, Daire, Üçgen, Kare, Kare, Kare, L1 + L2 tuşlarına basın.

Tüm Cerebro dosyaları ve FMV sahneleri:
Ana menüde; Üçgen, Daire, Üçgen, Kare, Kare, Kare, R1 + R2 tuşlarına basın.

Bölüm seçimi ve tüm mücadeleler:
Ana menüde; Üçgen, Daire, Üçgen, Kare, Üçgen, Daire, L1 + R1 tuşlarına basın.

X.S.

Gizli Seviyeler:
2 gizli seviyede oynayabilmek için isminizi PENSION ya da MEDICAL olarak yazın.

Xargon

Oyun sırasında F7'ye üç kere basarsanız, dokunulmazlık ve tam enerjiye sahip olursunuz.

X-COM 2: Terror from The Deep

Seviye Geçme:
Battlescape ekranındayken [Ctrl] + C tuşlarına basın. Seviyeyi bir önceki seviyenin sonuçlarıyla bitirmiş olacaksınız.

X-COM: Interceptor

Hile Modu:
[Ctrl] + E ya da [Ctrl] + W tuşlarına basın. Hafif bir ses tonu gelecektir. Daha sonra aşağıdaki kodları yazarak yanındaki özellikleri elde edebilirsiniz.

Kodu Etkisi
battlecheat ya da battlecheats Uçuş Hilelerini Aktif Hale Getirme¹
canttouchthis Yenilmezlik Elde Etme
fillerup Limitsiz Uçuş Alanı
knowitall Tüm Araştırma Yapma
quickbase Bütün Üslerdeki İnşaatları Bitirme
joyride Uzaylıları Yok Etme
payday Para Kazanma
smarms "Arms Dealer" Yan Görevine Başlama
smnova "Nova Bomb" Yan Görevine Başlama
smrecon "Corporate Recon" Yan Görevine Başlama
smrecue "Pirate Base Rescue" Yan Görevine Başlama
smrogue "Rogue Freighter" Yan Görevine Başlama


1. Aşağıdaki hileleri kullanmak için önce bunu aktif hale getirmeniz gereklidir.


--------------------------------------------------------------------------------

Uçuş Hileleri Aktif Haldeyken:

Kodu Etkisi
[Alt] + ~ Seçilen Hedefi Yoketme
[Alt] + 2 Seçilen Hedefi Etkisiz hale Getirme
[Alt] + X Silahları Değiştirme

Xenoball

Seviye kodları:



Planet United Fortress
Inferno Mutant Game
Wind Sojus Crash
Sandworm Neutron Balla
Dune Uranus Option
Terminus Laser Ship
Cyborg All Cyball
Tango Basis Positron
Gemini Stars Speedy
Deneb Giant AI
Moon Drama Alien
Capella Nukleus Flash
Bansai Epsilon Metallix
Procyon Vulcano Universe
Venus Pegasus Shuttle
Sun Damokles Gagarin
Program Desaster Schleuse
Logic Computer Luftleer
Chaos Galaxy Strahlen
Phobos Global Rakete
Trauma Monitor Polaris
Ikarus Diamond Urknall
Explorer Nautilus Suche
Titan Water Irrfahrt
Rubin Fire Schwinge
Topball Racer Wanderer
Topas Stones ByeBye
Triton Ironman
Pluto Robots
Comet Silver
Centauri Timehunter
Nova Machine
Asteroid Steel
Apes Gold
Photon Solaris
Fog Starball

Xenophage: Alien Bloodsport

Battle ekranında aşağıdaki kodları girebilirsiniz:

stain - Daha kanlı oyun
shadows - Gölge açılır
invisible - Savaşçılar görünmez olur
helium - Yerçekimi değişir
glassjaw - Sersemletme modu

XIII

Oyunun sırasında F2 yada t tuşlarıyla CHATBOX ekranını açın.

Type HealMe (#) - # yerine yazdığınız sayı kadar sağlık verir
Type MaxAmmo - Tüm silahlar için maksimum cephane

Ölümsüzlük;
Bu hileyi uygulamak için bir dosyayı düzenleyeceğiz; düzenlemeden önce oyunun kurulu olduğu dizindeki "system" klasörünün içindeki düzenleyeceğimiz user.ini dosyasının bir yedeğini alın. Ardından hileleri hangi tuşta kullanacağınızı belirlemek için hilelere tuş atayın. Örnek, düzenlediğiniz dosyanın içine p=god satırını eklediğinizde oyun sırasında "p" tuşuna bastığınızda ölümsüzlüğü açmış olacaksınız. Bu işlemi kendinize göre uyarladıktan sonra, oyun sırasında p tuşunun yerine yazdığınız tuşa basarak ölümsüzlüğü aktif hale getirebilirsiniz.

X-Wing Alliance

Hile modunu aktif hale getirmek için, konsulu açın ve IAMACHEATER yazın. Ardından aşağıdaki kodları girebilirsiniz.

ewoksrule - Ölümsüzlük
hypermeto## - İstediğiniz bölümü açma [## yerine bölüm numarası yazılacak]
thetasteofvictory Bölümü kazanırsınız
killmenow - Bölümü kaybedersiniz
masteryoda - Tam cephane

Xybots

Yüksek bir puan alınca adınızı 'ALF' olarak yazın. Artık sonsuz canınız olacak.

WARCRAFT III: REIGN OF CHAOS

Oyun sırasında enter'a basın ve aşağıdaki kodları yazın:

WarpTen : Hızlı Üretim
IocainePowder : Hızlı Ölüm
WhosYourDaddy : Ölümsüzlük ve ilk vuruşta öldürme
KeyserSoze [miktar] : [miktar] kadar Altın
LeafItToMe [miktar] : [miktar] kadar Odun
GreedIsGood [miktar] : [miktar] kadar Kaynak
PointBreak : Yemek
ThereIsNoSpoon ; mana
TheDudeAbides : cooldown
StrengthAndHonor : Yenilgi yok
ItVexesMe : Kazanmak yok
WhoIsJohnGalt : Araştırma
ISeeDeadPeople : Haritayı açar
Synergy : Techtree
RiseAndShine : Şafak
LightsOut : Akş*
DaylightSavings [saat] : Günün zamanı
SharpAndShiny : Upgrade
Motherland [ırk] [level] : Level atlayımı
SombodySetUpUsTheBomb : Kaybetmek

WARGAMES

Hileleri yazabilmek için t tuşuna basın. Sadece eyeofgod, morningafter, saladtossed hileleri multiplayer ortamında çalışıyor.


eyeofgod
Ekstra büyütme imkani sağlıyor.

saladtossed
İstediğin seviyeyi seç (ctrl h/w tuşlarına bastıktan sonra load ekranına gitmeniz gerekiyor.)

twobyfour
Uniteleri yap (örnek: twobyfour dragoon)

hermes
Yapımı hızlandır.

morningafter
Sisi kaldırır.

gimmiegimmie
Command center olmasa da herşeyi yapabilmenizi sağlar.

unclejohn
Ölümsüzlük

chaching
Paraya 10,000 ekle

mrmuscle
Zırh bir seviye yukarı

bigsofty
zırh bir seviye aşağı

coffee
Hız bir seviye yukarı

beer
Düşman hızı bir seviye aşağı

shaft
Ateşgücü bir seviye yukarı

shank
Düşman ateşgücü bir seviye aşağı

WARCRAFT III: THE FROZEN THRONE

Oyunda [Enter]'a basıp mesaj kutusunu açın ve aşağıdaki hileleri yazın. "Cheat Code Enabled" mesajı çıkarsa hile açılmış demektir.
iseedeadpeople - fog of war'u kaldırır (savaş sisi :))
allyourbasearebelongtous - Görevi kazanırsınız
somebodysetupusthebomb - Görevi kaybedersiniz
thereisnospoon - Sınırsız mana
whosyourdaddy - God mode, ölümsüzlük
strengthandhonor - Görevi kaybetme durumunu kapatır
itvexesme - Görevi kazanma durumunu kapatır
greedisgood - 500 gold ve lumber verir
greedisgood # - # kadar gold ve lumber verir
keysersoze - 500 gold verir
keysersoze # - # kadar gold verir
leafittome - 500 lumber verir
leafittome # - # kadar lumber verir
pointbreak - food limit'i kapatır
warpten - Hızlı bina ve birim üretme
iocainepowder - Hızlı ölüm ve yokolma
whoisjohngalt - Hızlı araştırma (research)
sharpandshiny - upgrade'leri araştırır (research)
synergy - tech tree ön şartlarını kapatır
riseandshine - Şafak vakti
lightsout - Gün batımı
daylightsavings - Günün saatini değiştirir
daylightsavings - Toggle daylight progression
motherland - Level seçimi
thedudeabides - ?

WARHAMMER 40K: CHAOS GATE

Bu oyunda hile yapmak için bazı dosyalar üzerinde değişiklik yapmanız
gerekecek. Aşağıda hangi dosyalar oldukları ve etkileri verilmektedir. Bu
dosyaları oyunun kurulu olduğu dizinin içindeki Data dizininin altında
bulabilirsiniz. Gerekli değişiklikleri yapabilmek için Wordpad yardımıyla
açın ve değişiklikleri yaptıktan sonra kaydetmeyi unutmayın. Ancak dikkatli
olun, yapacağınız değişiklikler düşman birimlerini de etkileyebilir.

Accounting.dat - Tecrübe puanları
SpellDef.dat - Psyker güçleri
VehicDef.dat - Araçlarla ilgili değişiklikler
WeapDef.dat - Silahlarla ilgili değişiklikler
UltNames. - Ultramarine isimleri
ChaNames.dat - Chaos isimleri


(Warhammer: Dark Omen)
Bu oyunda hile yapmak için önce ana menüden büyük harflerle yazılı olan kodu
girin. Sonra belirtilen ilgili ekrana geçerek verilen tuş kombinasyonlarını
kullanın.


FUDGEISLUSH
Roster ekranındayken:
Ctrl-C-G: 1000 altın verir.
Ctrl-C-T: 1000 altın alır.
Ctrl-C-E: Seçili birime Experience verir.
Ctrl-C-U: Seçili birimi ölümsüz yapar.

DONTMESSWITHME
Roster ekranındayken:
Ctrl-C-F: Tüm birimlere tam Experience verir.
Ctrl-C-I: Seçili birimi ölümsüz yapar.
Ctrl-C-M: Tüm büyülü araçları verir.

BRINGEMON
Savaş esnasında:
Ctrl tuşuna basılı tutarak düşman birimini seçebilirsiniz.
K tuşuna basılı tutarak seçili balistik birimlere %100 isabetlilik
kazandırırsınız.
W tutuna basarak büyü enerjisini doldurabilirsiniz.

LOOKLIVELY
Savaş esnasında:
D tuşuna basıp Mouse ile tıklayarak seçili birimi yok edebilirsiniz.
R tuşuna basarak seçili birime seri atış gücü kazandırırsınız.

OVERBYCHRISTMAS - F12 tuşuna basarak savaşı kazanabilirsiniz.
SQUAREWINDOW - Bir Zoom penceresi açmanızı sağlar.

Bölüm geçme:

THELIVINGGEM - Great Forest 1
HANDYMAN - Great Forest 8
RIDETHESTORM - Axebite Pass 4
YOUANDI - Altdorf 8

Ara sahneleri görmek için:

CREDITS
WELCOME
GROOVETOWN
LIGHTREADING
SMALLPEBBLE
BADBREATH
WHITEGRAIL
ATIMETOFIGHT
WEWONTHEDAY
OHDEAR

WILD WILD WEST: STEEL ASSASSINS

Tüm silahlar:
Oyun sırasında "Kill them all" yazın.

WOLFENSTEIN 3D

Oyunda hilelerin çalışması için v1.0 için kısayolda target (hedef) kısmının sonuna -next
v1.1 için kısayolda target (hedef) kısmının sonuna -goobers ekleyip ondan sonra çalıştırmalısınız.
Örnek: c:program fileswolfwolf3D -next
c:program fileswolfwolf3D -goobers

Daha sonra oyunu çalıştırdıktan sonra hileleri aktif hale getirmek için
v1.0 için CTRL+ALT+ENTER tuşlarına basıyorsunuz.
v1.1 için LSHIFT+ALT+BACKSPACE (Enter'ın üstündeki geri ok) tuşlarına basıyorsunuz.


M+L+I = Sağlık, Cephane, Anahtarlar ve Silahlar. Skoru sıfırlıyor.
M+L+S = Sınırsız cephane, ölümsüzlük ve bütün anahtarlar
I+L+M = Sağlık, bütün silahlar, bütün cephane, bütün anahtarlar. Skoru sıfırlar. Zamana 10 dakika ekler.


TAB+G = Ölümsüzlük.
TAB+I = Item ekle.
TAB+H = Kendi kendini sakatlama
TAB+N = Duvardan geçme
TAB+P = Pause
TAB+Q = Oyundan çık.
TAB+W = Turbo modu
TAB+X = Extra malzeme
TAB+E = Level'ı bitir.
M+L+I = Silahlar, cephane ve ölümsüzlük

WOLFENSTEIN 3D: SPEAR OF DESTINY

Oyunu -GOOBERS parametresiyle başlatın. Daha sonra oyuna girin ve sırasıyla [Alt], [Sol Shift] ve Backspace tuşlarına basın. Artık aşağıdaki tuş kombinasyonlarını kullanabilirsiniz:

[Tab] + G - Tanrı modu
[Tab] + I - İstediğiniz eşyayı alırsınız
[Tab] + C - Duvardan geçme
[Tab] + W - Bir sonraki bölüme geçersiniz

WORLD OF WARCRAFT

İstediğiniz kodları chat penceresinde girin.


/dance - Dans
/sleep - Uyku
/fart - ...
/silly - Şaka
/bind - O anki yeri gösterir
/chat or /chathelp - chat komutlarının listesi
/follow or /f - Seçilen karakteri takip edersiniz
/ghelp - Komut listesi
/party or /p - Party chat mesajı yollar(herkese)
/r - size son mesaj yollayana cevap yollar
/say or /s - Yanınızdaki kişiye mesaj yollar
/who - Online oyuncuları listeler
/yell or /y - Etrafınızdakilere mesaj yollar
/em - sinir krizi
/played - Oynadıgınız karakter ile ne kadar oynadıgınızı gösterir
/afk - Klavye başında değil bayrağı
/dnd - Rahatsız etmeyin bayrağı
/chatlist - Kanalları listeler
/chatwho or /chatinfo - Kanal üyelerini listeler
/cinvite or /chatinvite - Kanala oyuncu davet etmek
/join, /channel, or /chan - Kanala katılım
/kick - Kanaldan oyuncu atar
/leave, /chatleave, or /chatexit - Kanalı terket
/mod or /moderator - moderator statusünü açar
/unmod or /unmoderator - moderator statusünüsiler
/voice or /unvoice - Oyuncunun sesini açar kapar
/password or /pass - Şifre değiştirme

WORLD WAR II: PANZER CLAWS II

ImCheater - Hileyi aktif hale getirir.

Ups... - Düşman binalarına zarar veriri.

EagleEye - Haritayı açar.

ByeBye - Seçilen parçayı yok eder.

HastaLaVistaBaby - Bütüm üniteleri yok eder.

GoToHell - Bütün düşman ünitelerini yok eder.

MoneyMoneyMoney # - Para verir. (# yerine bir rakam yazın)

StrongMan - Seçilen bütün üniteleri iyileştirir.

WORLD WORMS PARTY

1./data/missions klasörünün altına gidin.
2.Herhangi bir mission.wam dosyası Notepad ile açılabilir.Burada görevlerle ilgili tüm bilgileri bulabilirsiniz.
3.[Human Team]'e kadar inin.Burada değiştirebileceğiniz birkaç şey var.mission.wam dosyasında alabileceğiniz iki silah var:Girder ve bazooka.Eğer sonsuz sayıda girder isterseniz bunu -1 şeklinde değiştirin.Ayrıca Worm_Energy gibi şeyleri de değiştirebilirsiniz.
4..wam dosyasında aşağıdaki listede bulunan silahları da değiştirebilirsiniz.Burada # işareti yerine istediğiniz rakamı koyarak o silahtan o kadar alabilirsiniz.-1 koyarsanız sonsuz alırsınız.
Ammo_Girder=#
Ammo_Bazooka=#
Ammo_Parachute=#
Ammo_BlowTorch=#
Ammo_LowGravity=#
Ammo_BaseballBat=#
Ammo_Handgun=#
Ammo_Firepunch=#
Ammo_Bungee=#
Ammo_CrateSpy=#
Ammo_Jetpack=#
Ammo_BaseballBat=#
Ammo_shotgun=#
Ammo_Grenade=#
Ammo_CulisterBomb=#
Ammo_BlowTorch=#
Ammo_Batrope=#
Ammo_Prod=#
Ammo_FastWalk=#
Ammo_PneumaticDrill=#
Ammo_Batrope=#
Ammo_Mine=#
Ammo_SelectWorm=#
Ammo_SuperSheep=#
Ammo_BridgeKit=#
Ammo_DragonBall=#
Gothic

Blood modu ve Hile kodları


Aşağıdaki hileyi yapmadan önce MUTLAKA dosyalarınızı yedekleyin.

gothic.ini dosyasında bbloodDetail'i 1 den 3'e değiştirin.Ve test modu 0 dan 1 e değiştirerek hileleri açın.

F2-Konsolu açar
F3-Windows Modu
F4-Normal mod
F5-Sabit kamera
F6-Hareketli kamera
F7Oyunun bölümleri arasında dolaşırsınız
F8-Health/Mana doldurur
H-Kendinize zarar verirsiniz
K-Yerde yok olursunuz

Hile Kodları

Konsola cheat god yazarak tanrı modunu açabilirsiniz.
Konsola cheat full yazarak sağlığınızı tamamlarsınız.

WORMS

Hile Kodları:

BAABAA - Minigun, banana bomb ve sınırsız koyun verir

AABAAB - Hile modu kapanır



Bölüm Kodları:

ALIEN
ALPS
ARCTIC
BEACH
CANDY
DESERT
FOREST
GRAVEYARD
HADES
JUNK
MARS
MONEY
TROPICS
WARZONE

18 WHEELS OF STEEL: HAULIN`

Oyunu başlatın oyun konsolunu açın( [`] veya [~] basarak) ve kodları girin:

cheat money - $500,000 para verir
edit - Harita/dünya editoru açar
exit - Ana menüye dönüş
quit - Oyundan çıkış
sys_info - Bilgisayarınızın bilgilerini verir
[tab] tuşuna bastığınızda tm konsol kodlarının listesini verir.

Wacky Races

Main menu de cheat kısmına girin ve aşağıdaki şifreleri code selection ekranında yazın:

WACKYGIVEAWAY - Bütün yollar ve bosslar.
WACKYSPOILERS - Bütün arabalar.
BARGAINBASEMENT - Bütün araç özellikleri.

Wacky Wheels

Oyunu çalıştırırken WW.EXE ile birlikte aşağıdaki parametreleri kullanın:

/2 : Hızı iki katına çıkarır
/3 : Hızı üç katına çıkarır
TURBO : Ateş ve frene basınca arabanız Turbo'ya geçer
JUMP : Frene ve gaza bastığınızda araba zıplar
ICE : 99 buz
FIRE : 99 ateş topu
HOG : 99 domuz

Örnek:
WW.EXE HOG /3

Walls of Bratock

Silahınızı 2 Katına Çıkartmak İçin:
Şehirdeyken oyununuza bir karakterin katılmasını bekleyin. Silahını alın ve öldürün. Daha sonra şehirden çıkıp tekrar girin. Karakteri oyuna aldığınızda tekrar silahıyla gelecektir.

War Breeds

Hile Modu:
Oyun sırasında [Caps Lock] aktifken [Ctrl] tuşuna basılı tutup SPAMSPAMSPAMHUMBUG yazın. Daha sonra [Caps Lock] 'u kapatın ve [F9] basın. Aşağıdaki kodları girerek yanındaki özellikleri elde edebilirsiniz.

Kodu Etkisi
set none Bütün Haritayı Görüntüleme
minimap on Eğer çalışan dinlyici varsa ufak haritayı aktif hale getirme
minimap off Ufak haritayı kapatma
cgk max Maksimum CGK
crop pod Bütün tarlalara bezelye ekme
crop kill Haritadaki bütün bezelyeleri yok etme
egg boy returns Deprem yapma
place Yazılan nesneyi yerleştirme1
set Karakterinizi seçilen oyuncu yapma
kill Seçilen üniteyi yok etme
kill Seçilen oyuncuyu yok etme
bind Seçilen tuşa seçilen komutu verme²


1. Aşağıdaki listeden nesneyi seçebilirsiniz.
2. Mesela,, bind k kill yazdığınızda k tuşuna bastığınızda yok etme hilesi çalışacaktır.


Nesne isimleri ve açıklamaları
refinery (Rafineri)
gene lab (Gen Laboratuarı)
adv gene lab (Gelişmiş Gen Laboratuarı)
psi (Psi Kulesi)
adv psi (Gelişmiş Psi Kulesi)
listener (Dinleyici)
warp (Warp Aygıtı)
summoner (Summoner)
relay (Relay Kulesi)
adv relay (Gelişmiş Relay Kulesi)
healer (Healer)
turret (Turret)
adv turret (Plasma Cannon)
electric (Elektrik Kulesi)
collector (Gen Toplayıcısı)
mine (Mayın)
pod (Enerji bezelyesi)
spore (Enerji Sporu)
weed (Yabani Bezelye)
t1 (Tanu Shaman)
t2 (Tanu Scout)
t3 (Tanu Raptor)
t4 (Tanu Ophidian)
t5 (Tanu Jubjub)
k1 (Kelika Shaman)
k2 (Kelika Thumper)
k3 (Kelika Mongrel)
k4 (Kelika Behemoth)
k5 (Kelika Leviathan)
s1 (Sen-Soth Shaman)
s2 (Sen-Soth Snipe)
s3 (Sen-Soth Myrmidon)
s4 (Sen-Soth Dhuganaya)
s5 (Sen-Soth Aphid)
m1 (Magha Shaman)
m2 (Magha Shadow)
m3 (Magha Dervish)
m4 (Magha Reaver)
m5 (Magha Viper)

War of The Worlds

Kodların kullanılması için "Battle Map" ya da "War Map" ekranlarından birinde bulunmanız gerekiyor, Haritalara bakarken direkt kodları girin.

Icome Back - Tüm araştırmaları tamamlar
Atchooo - Tüm Mars birliklerini yok eder (Battle Map açıkken geçerlidir).
Puny Humman - Tüm dünya birliklerini yok eder (Battle Map açıkken geçerlidir).
You Like It - Verimliliği %100 Seviyesine çıkarır

War Wind 2

ile Modu:
[Enter]'a bastıktan sonra aşağıdaki kodları yazarak basarak yanındaki özellikleri elde edebilirsiniz. Kodları yazdıktan sonra [Enter] basmanız gerekmektedir. Kodu doğru girdiğinizde "Cheater Most Foul" yazısı karşınıza çıkacaktır.
Etkisi Kodu
Bütün Harita !the sun also rises
5000 Resource puanı, 1000 Butanium !golden boy
Campaign'i kazanma !the great pumpkin
Görevi kazanma !i * the bishop of battle
Daha hızlı inşaat yapma ve kaynak toplama !on a mission from gawd
Daha hızlı işçi çalıştırma !oh come all ye faithful


Not: Bazı versiyonlarda kodlar ! işareti kullanılmadan yazılacaktır.

Warbirds

Herhangi bir uçakta herhangi bir konfigürasyonu kullanabilme:
"Offline" modda bir uçak seçin. Daha sonra Close'a basın. Uçağı uçurun ve daha sonra uçaktan çıkın. Şimdi başka bir uçak seçin ancak Close'a basmayın sadece uçurun. İkinci seçtiğiniz uçaktaki konfigürasyonlar birincisiyle aynı olacaktır.

Warbirds 3

Duman izleri:
Uçtuğunuz sırada / tuşuna basarak .smoke yazdıktan sonra ENTER'a basın.

WarCraft II: Battle.NET Edition

Deck me out: Tüm silahlar ve zırh upgradeleri
Every little thing she does: Tüm büyü upgradeleri
Glittering prizes: Kaynaklarınızı arttırır
Hatchet: Ağaçlar iki vuruşta kesilebilir
Make it so: Bina ve birim üretimini hızlandırır
On screen: Tüm haritayı açar
It is a good day to die: Birimleriniz kuvvetli hale gelir
Unite the clans: Bölümü kazandırır

WarCraft II: Tides of Darkness

Oyun sırasında [ENTER] a absın ve kodları yazın:

IT IS A GOOD DAY TO DIE : Ölümsüzlük
GLITTERING PRIZES : 10,000 gold, 5000 lumber ve 5000 oil
VALDEZ : 5000 oil
SPYCOB : 5000 oil
HATCHET : Wood'u 2 vuruşta alın
MAKE IT SO : Hızlı üretim
TITLE : Hızlı adamlar
NOGLUES : Büyü tuzakları iptal
SHOWPATH : Tüm harita
ON SCREEN : Tüm harita
DECK ME OUT : Tüm teknolojiler
EVERY LITTLE THING SHE DOES : Tüm büyüler
UNITE THE CLANS : Oyunu kazanın
YOU PITIFUL WORM : Oyunu kaybedin
NEVER A WINNER : Oyun asla bitmez
THERE CAN BE ONLY ONE : Kapanış
TIGERLILY : ORCx ve HUMANx hileleri aktif
HUMANx : x numaralı Human görevine gider
ORCx : x numaralı Orc görevine gider
ALLOWSYNC : Multiplayer oyunda kaybedersiniz

WarCraft III: Reign of Chaos

Kodları çalıştırmak için oyun sırasında [Enter]'a basın kodu girin ve tekrar [Enter] tuşuna basın. Eğer bu işlemi doğru yaptıysanız ekranda "Cheat Code Enabled" yazısını göreceksiniz. Aşağıdaki kodlar sadece tek kişilik görevlerde ve custom haritalarda çalışır.

WarpTen - Bina ve ünite yapımını hızlandırır
IocainePowder - Ölüm ve çürüme hızını arttırır
WhosYourDaddy - Tanrı modu
KeyserSoze [X] - X yerine yazdığınız kadar altın verir
LeafitToMe [X] - X yerine yazdığınız kadar tahta verir
GreedIsGood [X] - X yerine yazdığınız kadar altın ve tahta verir
PointBreak - Yiyecek limitini kaldırır
ThereIsNoSpoon - Sınırsız mana verir
StrengthAndHonor - Yenilgiyi kaldırır
Motherland [ırk] [level] - Seçilen bölüme yollar
SomebodySetUpUsTheBomb - İntihar
AllYourBaseAreBelongToUs - Zafer
WhoIsJohnGalt - Araştırmayı aktif hale getirir
SharpAndShiny - Upgradeleri araştırır
IseeDeadPeople - "fog of war"ı kaldırır
Synergy - "tech tree" gereksinimlerini yok eder
RiseAndShine - Oyun saatini şafağa getirir
LightsOut - Oyun saatini gün batımına getirir
DayLightSavings [saat] - Oyunun saatini belirtilen saate getirir, eğer saat belirtilmemişse saat durur.

WarCraft III: The Frozen Throne

Oyunda [Enter]'a basıp mesaj kutusunu açın ve ardından aşağıdaki hileleri yazın.
NOT: "Cheat Code Enabled" mesajı çıkarsa hile açılmış demektir.

iseedeadpeople - Savaş sisini kaldırır
allyourbasearebelongtous - Görevi kazanırsınız
somebodysetupusthebomb - Görevi kaybedersiniz
thereisnospoon - Sınırsız mana
whosyourdaddy - Ölümsüzlük
strengthandhonor - Görevi kaybetme durumunu kapatır
itvexesme - Görevi kazanma durumunu kapatır
greedisgood - 500 gold ve lumber verir
greedisgood # - # gold ve lumber verir
keysersoze - 500 gold verir
keysersoze # - # gold verir
leafittome - 500 lumber verir
leafittome # - # lumber verir
pointbreak - Yiyecek limiti kapanır
warpten - Hızlı bina ve birim üretme
iocainepowder - Hızlı ölüm ve yokolma
whoisjohngalt - Hızlı araştırma
sharpandshiny - Upgradeleri araştırır
synergy - Tech tree önşartları kapanır
riseandshine - Şafak vakti
lightsout - Gün batımı
daylightsavings - Gün ışığı işleyişini değiştirir
motherland - Seviye seçimi
thedudeabides - ?

WarCraft: Orcs and Humans

Kodları yazmadan önce [Enter]'a basın ve kodu yazdıktan sonra aktif etmek için yine [Enter]'a basın.

Yours Truly : Oynadığınız bölümü kazanırsınız
Crushing Defeat : Oynadığınız bölümü kaybedersiniz
Hurry up Guys : Ünite ve bina yapımı hızlanır
Pot of Gold : 10000 altın ve 5000 eşya
Eye of Newt : Bütün büyüleri yapabilirsiniz
Sally Shears : Bütün harita açılır
Iron Forge : Bütün teknoloji tamamlanır

World War II: Frontline Command

Oyun sırasında CTRL + ENTER tuşlarına basın ve açılan pencereye aşağıdaki kodları girin;

strong man - Tüm birimler iyileşir
keep ammo - Sınırsız cephane verir
get mortel infantry - Ölümsüz askerler verir
get rifle infantry - Tüfekli askerler verir
get HMG infantry - HMG askerleri verir
get ammo supply truck - Cephane aracı verir
get field gun - Top verir
get shermon tank - Shermon Tank
get horwitzer half track - Howitzer

World War II: GI

Aşağıdaki kodları oyun sırasında girin:

ww2god - Ölümsüzlük
ww2blood - Tüm eşyalar
ww2level - Seviye atlama
ww2rate - Frame Rate'i gösterir
ww2showmap - Tüm harita açılır
ww2clip - Duvardan geçme
ww2debug - Debug mode

World War II: Iwo Jima

Oyun sırasında é tuşuna basıp, konsolu açın ve aşağıdaki kodları yazın:

give (silah) - Silah seçme (aşağıdaki listeye bakın)
give (silah) ammo (mermi miktarı) - Silahlar için mermi (aşağıdaki listeye bakın)

Not : İstediğiniz silahı istediğiniz bölümde seçemiyorsunuz. Bazı silahları almanız için sadece bir mermi yazmanız gerekiyor.

Silah Listesi:

Machete
Colt45
Rifle
Bazooka
Machinegun
Flamethrower ("gasoline" olarak da girebilirsiniz)
Landmine

World War II: Normandy

é tuşuna barak konsolu açın:

give[weapon ammo] [miktar] - Silahlar için cephane verir
no clip - Duvardan geçme

Silah ve Cephane Listesi:

Ör: give Bazooka 5 veya give Rifle 20

Colt45
Bazooka
Rifle
MachineGun
Colt45Ammo
BazookaAmmo
MachineGunAmmo
BackPack
RifleAmmo
Machete
Landmine

World War II: Prisoner of War

PASSWORDS ekranında aşağıdaki kodları girin:

GER1ENG5 - Tüm bölümler
GERLANG5 - Tüm bölümler (Alternatif)
BOSTON - First-person Modu
FARLEYMYDOG - Tüm Secret'lar
DEFAULTM - Levellar açılmaz
ALLTİMES - Bütün sonuçlar
FOXY - Yukarıdan bakış modu
DT - Zaman ve tarih
FATTY - Vurulmazsınız
DINO - Sınırsız kaya ve para

World War III: Black Gold

Oyun sırasında [Enter]'a basın ve peace yazın. Böylelikle kodlar aktif hale gelecektir.

HereYouAre! - Düşman birim ve binalarını gösterir
BeatifulWorld - Haritayı açar
Shower - Damlalar büyür
MoneyForNothing - Para verir
Limit_up - Toplam birim maliyetini arttırır
NobelPrize 1 - Araştırmanız hemen biter
Smash - Ekranın ortasına darbe iner

World in Conflict Oyun Hileleri

World in Conflict Oyun Hileleri

World in Conflict Oyun Hileleri

Konsolu Açmak İçin:

Konsolu açmak için oyunun kısayol dizininin sonuna -console komutunu ekleyin ve oyuna girin.

Örnek: “C:\World in Conflict\wic.exe” -console

Şimdi, oyun esnasında (~) tuşuna basınız ve aşağıdaki kodları giriniz:

WinGame Win - Bölümü kazanırsınız.
UnlockAllMaps - Bütün görevler açılır.
CameraFreedom - Özgür kamera madu.
cmdlist - Bütün komutları listeler.

ZANZARAH: THE HIDDEN PORTAL

Oyunun içinde aşağıdaki kodları yazın:

crystals - Kristal verir
gold - Para verir
health - Enerjinizi doldurur
deckon - Her dövüş öncesi yeni bir kadro ayarlanır

-------------------------------------------------------------------

Oyun konsoluna ulaşmak için, oyunu -console parametresiyle başlatmalısınız. (Ör: C:anzarahSystemzanzarah.exe -console) Oyuna girip, F11 tuşuyla konsolu açabilir böylece aşağıdaki kodları yazabilirsiniz:

duel - Savaşı kazanırsınız
item # - # itemini alırsınız (# yerine 1-73)
wizform # - # Fairy'i alırsınız (# yerine 1-76)
spell # - # spell'ini alırsınız (# yerine 1-119)
help - Diğer komutlar

ZEUS: MASTER OF OLYMPUS

Oyundayken, [Ctrl] + [Alt] + C tuşlarına basın, aktif hale gelen aşağıdaki kodlardan uygun olanı kullanın.
Cheat Codes
Delian Treasury: Ek 1000 para
Ambrosia: Oynadıgınız scenario yu kazanmak
Fireballs from Heaven: Fireball ile seçtiginiz bölgeyi vurmak
Bowvine and Arrows: Towerların etrafta gezinenleri vurması
Cheese Puff: Dairy Workers lara peynir kostümü giydirmek

ZOO TYCOON

Sınırsız Para

Sadece $ tuşuna basın. Daha çok para için daha çok basın. Bu hile parmaklıkların yıkılmasına sebep olabiliyor. Tamir için hazır olun.

Para Hilesi 2

Oyun dizinindeki config.zip dosyasına girin.
economy.cfg dosyasını notepad kullanarak açın.
cash=50000 olan satırı bulun ve para olarak istediğiniz miktarı girin.

Hileler

Ziyaretçilerden birinin ismini "John Wheeler" yapın. tüm hayvan barınaklarını yapabileceksiniz.
Ziyaretçilerden birinin ismini "Hank Howie" yapın tüm personel eğitimlerini alabileceksiniz.
Mr. Blue yaparsanız herkesin kıyafeti mavi,
Mr. Blonde yaparsanız herkesin kıyafeti sarı,
Mr. White yaparsanız herkesin kıyafeti beyaz,
Mr. Brown yaparsanız herkesin kıyafeti kahverengi,
Mr. Orange yaparsanız herkesin kıyafeti portakalrengi,
Mr. Pink yaparsanız herkesin kıyafeti pembe olacak.


Triceratop'ları açmak için

Exhibit'lerden tekini "Cretaceous Corral" olarak isimlendirin.Yalnız bunu yeni bir exhibit'te yaparsanız oyun çöküyor; ona göre.


Unicorn'ları açmak için
Exhibit'lerden tekini "Xanadu" olarak isimlendirin.Yalnız bunu yeni bir exhibit'te yaparsanız oyun çöküyor; ona göre.

ZOO TYCOON: DINOSAUR DIGS

Oyun sırasında [Alt Gr] + 4 tuş kombinasyonunu uygulayarak para
kazanabilrisiniz. Bu kombinasyonu uyguladıkça paranız daha da artacaktır.

ZOO TYCOON: MARINE MANIA

Ekstra 10.000 dolar - Oyun esnasında [SHIFT] ve 4 tuşlarına aynı anda basın
(bu hileyi her yaptığınızda deniz biraz daha kirleniyor)

Tek boynuzlu at - Sergilerden birinin adını Xanadu olarak değiştirin.
Hayvanların olduğu ekranda tek boynuzlu bir at belirecek.

Z: The Game

[ALT] + PSION - Bütün nesneler
[CTRL] + TETSUO - Tanrı modu
[CTRL] + ACK - Sağlık

Zack

Bölüm şifreleri:
02 - DANI
03 - BLAU
04 - GLUG
05 - PAUL
06 - DEMO
07 - LOGO
08 - RUHE
09 - LUST

Zany Golf

Gizli bölüm:
Son bölümde bir fare deliği ve bu delikte ara sıra beliren gözler göreceksiniz. Gözler kırmızı olduğunda topu deliğe sokarsanız gizli bölüme geçersiniz.

Zanzarah: The Hidden Portal

Oyunun içinde aşağıdaki kodları yazın:

crystals - Kristal verir
gold - Para verir
health - Enerjinizi doldurur
deckon - Her dövüş öncesi yeni bir kadro ayarlanır

--

Oyun konsoluna ulaşmak için, oyunu -console parametresiyle başlatmalısınız. (Ör: C:\Zanzarah\System\zanzarah.exe -console) Oyuna girip, F11 tuşuyla konsolu açabilir böylece aşağıdaki kodları yazabilirsiniz:

duel victory - Savaşı kazanırsınız
item # - # itemini alırsınız (# yerine 1-73)
wizform # - # Fairy'i alırsınız (# yerine 1-76)
spell # - # spell'ini alırsınız (# yerine 1-119)
help - Diğer komutlar

Zapitalism DeLuxe

Hile Modu:
Belirtilen menüde, aşağıdaki tuşlara basarak yanındaki özellikleri elde edebilirsiniz.

Menü Kodu Etkisi
Quagmire Insurance [Ctrl] + Q Rastgele Sigorta Parası
Travel options [Ctrl] + T Yeni Seyahat Zamanları ve Ücretleri
Edifice Construction [Ctrl] + C Rastgele İnşa Ücreti
Royal Wholesaler [Ctrl] + B Rastgele Ürün Alma

Zed

Bütün nesneler
[Alt] tuşuna basılı tutarak psion yazın.

Ölümsüzlük
[Ctrl] tuşuna basılı tutarak tetsuo yazın.

Tam sağlık
[Ctrl] tuşuna basılı tutarak ack yazın.

Zede

Ana menüde 4567891 yazın, böylece son bölümü (yani 20. Bölüm'ü) oynayabileceksiniz.

Zektor

Şehirde dövüşürken boss'un size vuramaması için ekranın sol üst köşesinde durun.

Zelda

Değişik bölümler:
Oyuna başlamadan önce [Ctrl] + Z tuşlarına basın ve oyuna girin. Yeni bölümlerin açıldığını göreceksiniz.

Zeus: Master of Olympus

[CTRL] + [Alt] + C tuşlarına basın ve aşağıdaki kodlardan istediğinizi girin:

Delian Treasury - 1000 coins
Ambrosia - Senaryoyu kazanırsınız
SoundFrags - ???
Fireballs from Heaven - Fireball atar
Bowvine and Arrows - Okçu kuleleri ok yerine inek atar
Cheese Puff - Peynir!

Zeus: Poseidon Expansion

Oyun esnasında [CTRL] + [Alt] + C tuşlarına basın ve açılan hile penceresine aşağıdaki şifrelerden istediğinizi yazın.

mammaldrome - Granary 3 ayda bir dolar
lots of fishy - Sınırsız yiyecek
soundFrags - Hayvanlar avlandıkları zaman garip çığlıklar atar
atlastthegreat - Atlas, tapınak yapımına yardım eder
seasick - Poseidon, 10 tane balık hediye eder
hotlava - Belli bir alana ateştopu düşer
cheese Puff - Günlük işçiler Cheese Suit verir
bowvine and Arrows - Towerlardan sığırlara ok atılır
ambrosia - Senaryoyu kazandırır
delian Treasury - 1000 tane coin verir
fireballs from Heaven - Belli bir alana ateştopu ile birlikte buz parçaları düşer

İşlevi bilinmeyen şifreler

bigbadwolf - ?
elite sheep - ?
rain from heaven - ?

Zoo Tycoon

Aşağıdakileri sırayla yapın:
1. config.ztd dosyasını WinZip ile açın.
2. Economy.cfg dosyasını Notepad veya Wordpad ile açın.
3. cZooDooRecyclingAmount sözcüğünü arattırın ve sayıyı istediğiniz gibi değiştirin. Böylece yaptığınız her recycle için kar edeceksiniz. Normalde her ay 8-12 civarında recycle olur.
4. Ayrıca cKeeperCost sözcüğünü arattırın (Bunun sayısı 800'dür). Bu sayı da Zoo Keeper'lara ödediğiniz maaş. Eğer buradaki sayıyı düşürürseniz, masraflarınızın oldukça düştüğünü göreceksiniz.
5. Oyunun başlagıcında daha çok para isterseniz, zoo.ini dosyasını Notepad veya Wordpad ile açın ve MSMaxCash kelimesini bulun. Buradaki sayıyı istediğiniz gibi değiştirin ve milyonlarla oyuna başlayın.

Triceratops'u açma:
Exhibit'lerinizden birini "Cretaceous Corral" olarak isimlendirin.

Unicorn'u açma:
Exhibit'lerinizden birini "Xanadu" olarak isimlendirin

Not: Exhibit isimlendirme hilesini yaparken, exhibit'in önce oyun tarafından isimlendirilmesine izin verin. Daha sonra gidip, yukarıdaki gibi değiştirebilirsiniz. Böyle yapılmadığı takdirde oyun takılabilir.

Hızlı Para
[Shift]+[4] tuş kombinasyonunu uygulayın ve hızlı bir şekilde 10.000$ kazanın.

Diğer Hileler
Ziyaretçilerinizin adını aşağıdaki gibi değiştirip, çeşitli özellikler kazanabilirsiniz:

John Wheeler: Bütün Animal Shelter'lar
Hank Howie: Tüm araştırmalar tamamlanır
Adam Levesque: Bütün Animal Care Binaları
Andrew Binder: Bütün hayvan binaları

Zoo Tycoon: Dinosaur Digs

Oyun sırasında Shift + 4 tuş kombinasyonunu uygulayarak para kazanabilrisiniz. Bu kombinasyonu uyguladıkça paranız daha da artacaktır.

Aşağıdaki kodları herhangi bir ziyaretçinizin ismi olarak girin:

Mr. Blue - Herkesin gömleğini mavi yapar
Mr. Blonde - Herkesin gömleğini sarı yapar
Mr. White - Herkesin gömleğini beyaz yapar
Mr. Brown - Herkesin gömleğini kahverengi yapar
Mr. Green - Herkesin gömleğini yeşil yapar
Mr. Orange - Herkesin gömleğini turuncu yapar
Mr. Pink - Herkesin gömleğini pembe yapar
Mr. Purple - Herkesin gömleğini mor yapar
Mr. Violet - Herkesin gömleğini mor yapar
Hawaii - Herkesin gömleğini dans gömleği yapar
John Wheeler - Tüm hayvan barınakları açılır
Hank Howie - Tüm Personel araştırmaları açılır
Steve Serafino - Tüm nesli tükenmekte olan hayvanlar açılır
Andrew Binder - Tüm hayvan evleri açılır
Akiyama - Tüm senaryolar açılır
Lou Catanzaro - Tüm oyuncaklar açılır
Adam Levesque - Tüm hayvanları koruma programları açılır
Bill Gates - Daha fazla bağış alırsınız

Daha fazla hayvan
Dodo - Serginizin adını doflopnok yapın
Büyük martı - Herhangi bir sergiye dodo ve penguen koyun
Tazmanya kaplanı - Hayvanat bahçenizin adını Cista Zoo koyun
Su kaplumbağası - Herhangi bir sergininiz adını Sea lake koyun
İrlanda seteri - Herhangi bir serginizin adını Ireland Pets koyun
Boz ayı - Herhangi bir ayının ismini Deer koyun
Amerikan timsahı - Herhangi bir serginizin adını American Florida koyun ve içine tuzlu su timsahı yerleştirin
Yeti - Herhangi bir serginizin adını Kathmandu koyun
Rengeyiği - Herhangi bir serginizin adını Santa Claus koyun
Albino zürafası - Herhangi bir serginizin adını White color koyun
Boynuzlu at - Herhangi bir serginizin adını Xanadu koyun
Ejderha - Herhangi bir serginin içine penguen, Yeti, kanguru ve maymun koyun
Alice Harikalar Diyarındaki Dodo - Herhangi bir dodonuzun ismini Mr.Dodo koyun
Lockness canavarı - Herhangi bir serginin için timsah ve Yeti koyun
Bilinmeyen sürüngen - Herhangi bir serginin içine alligator, timsah ve Capybara koyun

Zoo Tycoon: Marine Mania

Ekstra 10.000 dolar:
Oyun esnasında [SHIFT] ve 4 tuşlarına aynı anda basın (bu hileyi her yaptığınızda su biraz daha kirlenir).

Tek boynuzlu at:
Sergilerden birinin adını Xanadu olarak değiştirin. Hayvanların olduğu ekranda tek boynuzlu bir at belirecek.

Triceratops:
Sergilerden birinin adını Cretaceous Corral olarak değiştirin. Hayvanların olduğu ekranda Triceratops belirecek.

Denizkızı:
İçinde su olan bir depoya denizkızı heykeli koyarsanız, heykel denizkızına dönüşür.

Sarı tuğla yolu açmak için aynı sergiye Bengal Tiger, Black Bear ve Lion yerleştirin.

Zool 2

Ana menüdeyken aşağıdaki kodları yazın:

TOUGH GUY - Ölümsüzlük
KICKASS - Sonsuz bomba verir
BUMBLEBEE - "Enter"a basarsanız bölüm geçer
VISION - 20 hak verir

Bölüm geçme ve daha yükseğe zıplama
Option ekranında ESC tuşuna basıp phonebook yazın ve tekrar ESC'e basın. Artık oyun sırasında "0"'a bastığınızda bölümü geçebilir, "3"'e bastığınızda bonus bölümü oynayabilirsiniz. Ayrıca "Ctrl" tuşu ile daha yükseğe zıplayabilirsiniz.

Zoom

Başlangıç bölümünü seçmeniz istendiğinde [F10]'a basın böylece 10. leveldan başlamak yerine 30. leveldan başlarsınız.

Zoot Tower

Ekstra para
Oyun esnasında [Ctrl] + [Alt] + [Shift] + D tuşlarına basın. Bu kodu girdikçe paranız artacaktır fakat çok fazla tekralamanız durumunda paranız sıfırlanacaktır.

Zorro

Yüksek veya normalde düşünce öleceğiniz bir yerden düşerken, yere düşmeden önce ESC'e basıp çıkış menüsünde NO'yu seçin. Böylece karakteriniz ölmez.

Z-Out

"J" tuşuna basılı tutarken "1"den "8"e kadar basın. Böylece istediğiniz bölüme geçerseniz. "J" + "K"ye basarsanız sonsuz canınız olur.

zpBlocks

Bütün bölümleri açmak için oyunun klasöründeki title.bmp dosyasını NotePad benzeri bie text editörüyle açın ve dosyadaki ilk numarayı 60 olarak değiştirin

ZPC

Oyun sırasında CTRL tuşuna basarken aşağıdaki kodları girin:

TETSUO - Ölümsüzlük
ACK - Sağlık

Oyun sırasında Alt veya Shift tuşuna basarken aşağıdaki kodları girin:

PSION - Tüm silahlar
TANK GIRL - Oyun Pong gibi olur

ZZT

?KEYS - Tüm anahtarlar
?AMMO - 5 cephane
?-DARK - Aydınlık
?+DARK - Karanlık
?HEALTH - 50 Sağlık
?GEMS - 5-10 gem
?TORCHES - 3 Meşale

Yukon Trail

mecc yazdığınızda oyunun yönetim bölümüne girebilirsiniz.

You Don't Know Jack 3

Komik İsimler:
İsim yazılan yere isminizi yazmayın ve bekleyin. Program size bağıracaktır, eğer biraz daha beklerseniz komik bir isimle oyuna başladığınızı göreceksiniz.

You Don't Know Jack 2

Komik İsimler:
İsim yazılan yere isminizi yazmayın ve bekleyin. Program size bağıracaktır, eğer biraz daha beklerseniz komik bir isimle oyuna başladığınızı göreceksiniz.

You Don't Know Jack

Demo Modu:
Oyunun başlangıcında "For additional press Escape" yazısı çıkınca D'ye basararak Demo Modu'na geçebilirsiniz.

Fiberoptic Field Trip Sorusu:
Normalde oyunda olmayan bu soru türüne geçebilmek için, üçüncü veya dördüncü sorunuzun "Gibbersih Question" olması gerekiyor. Eğer üçüncü sorunuz Gibbersih Question olursa yedinci, dördüncü sorunuz böyle olursa da sekizinci sorunuz "FiberOptic Field Trip" sorusu olacaktır.

Yoshi's Island X2

Bölüm atlama:
Oyun esnasında klavye kontrolünü değiştirmek için [Ctrl] + Y tuşlarına basın. Ardından yeni bir oyununa başlayın, önce [F2] ardından [Shift] tuşlarına basın.

Yoot's Tower

Parayı yükseltmek:
Oyun esnasında [Ctrl] + [Shift] + [Alt] + D tuşlarına basın, paranızın yükseldiğini göreceksiniz. Aynı işlemi tekrarlayarak daha da yükseltebilirsiniz, ama bu işlemi çok fazla tekrarlarsanız paranız eksiye düşecektir.

Yoda Stories

Oyunu durdurun ve aşağıdaki kodları yazın:

Force - Güç
Object - Gereken nesneler
Junk - Alet - edevat
Sabre - Işın kılıcı
Blasters - Tüm silahlar
Locator - Yer belirleme

Yo! Joe

Oyun sırasında WELTRAUMKAKALAKEN yazın ve [L] veya [+] ya basın.

VAMPIRE THE MASQUARADE - REDEMPTION

XP almak için:
Oyunu -console komut satırı ile başlatın (örnek: C:Vampirevampire.exe -console). Daha sonra oyun sırasında [Esc] tuşunun altındaki (veya [1] tuşunun solundaki, veya [Tab] tuşunun üstündeki) ["] tuşuna basıp konsolu açın ve burada

xp # yazın (# yerine karaktere eklemek istediğiniz XP miktarını yazın elbette)



god 1/0 : God mode (açık/kapalı).
cash X : Paranızı x yerine yazdığınız sayı kadar yükseltir.
dropcash X : x yerine yazdığınız kadar para kaybedersiniz.
xp X : XP ye x kadar ekleyin.
revive : Sağlığınızı tam hale getirir.
vault : Oyunda istediğiniz yerde kişisel vault'unuzu kullanabilirsiniz
freeammo : Sınırsız cephane
killme : kendinizi öldürmeye yarıyor
addting X : X yerine yazdığınız bir şeyi alırsınız
frenzyme : Christof'u çıldırtır
freeze : Vücudu dondurur.

VAMPIRE: THE MASQUERADE - BLOODLINES

Oyunun kısayoluna ters tıklayıp, hedef yazan yerin en sonuna -console 1 parametresini ekleyip oyuna bu şekilde girin. Daha sonra oyundayken [~] tuşuna basıp konsolu açın ve aşağıdaki kodları girin
Kod Sonuç
god Tanrı modu
giftxp # # Kadar Experience puanı verir
impulse 101 Tüm eşya ve silahlara sahip olursunuz
give item_w_ Silah yaratır
give item_p_ Artifact yaratır
give item_m_ Para yaratır
notarget Düşmanlarınız sizi göremez
noclip

VIETCONG

Oyun sırasında [é] (veya ["] veya [~]) tuşu ile konsolu açın ve aşağıdaki kodlardan birini yazıp [enter]a basın:

GIFTFROMPTERODON : Hileleri aktif hale getirir
CHTHEAL : Sağlığı tamamlar
CHTHEALTEAM : Tüm takımın sağlığını tamamlar
CHTWEAP (#) - # numaralı silahı verir (0 ile 30 arası)
CHTAMMO : Cephaneyi tamamlar
CHTGRENADES : El bombası verir
CHTALLQF : "Quickfight"lara erişim
CHT3PV 1 : 3rd person görüşü
CHT3PV 0 : 3rd person görüşü kapanır
SHOWFPS 1 : FPS bilgisini verir
SHOWFPS 0 : FPS bilgisini kapatır
SHOWPROF 1 : Bazı istatistikler
SHOWPROF 0 : İstatistikler kapanır
CHTCANNIBALS : ?
CHTKOSTEJ : ?

VIETCONG 2

Oyundayken ? ile konsolu açtıktan sonra aşağıdaki kodları girin.

Kod Sonuç
cheat.god Tanrı modu
cheat.heal Full hayat
cheat.openvc Vietcong görevleri aktif olur
cheat.openus Amerikan görevleri aktif olur
cheat.nextmission Bir sonraki bölüme geçin
cheat.saveunltd Sınırsız Save imkanı
cheat.erikgun Crazy gun

VIRTUA COP

Seviye şifreleri:
-
Old man
Short but tall
Diet mnip
Tithes
Popcorn
Not poodle
Packet of crisps
Medicine
Snowboarding
216 bit
Rendering
Bear game
Horse
kiddy winks
Jallaballabon
Hot beverage
Muntress
Pantera rosa
Rennaissance wedding
Hectic man

VIRTUA COP 2

Random Mode.
Random Mod için, oyunu "hard" Modda bitirin. "Press Start Button" ekranında,port D (4 oyuncu slot)' a bir kontroller koyun ve B, LEFT, X, Y, X, Y, B, A, B, A, RIGHT, LEFT, RIGHT, LEFT tuşlarına basın. Eger dogru uyguladıysanız bir ses ile onay alacaksınız.

Mirror Mode. (Ayna modu)
Oyunu normal modda bitirin.
"Press Start Button" ekranında, port D (4 oyuncu slot)' a bir kontroller koyun ve L, LEFT, L, RIGHT, L, DOWN, L, UP, R, LEFT, R, RIGHT, R, DOWN, R, UP tuşlarına basın. Eger dogru uyguladıysanız bir ses ile onay alacaksınız.


Big Head Mode. (Büyük kafa)
Oyunu easy modda bitirin.
"Press Start Button" yazılı ekranda, port D (4 oyuncu slot)' a bir kontroller koyun ve X, A, Y, B, B, B, UP, UP, UP, UP, UP tuşlarına basın. Eger dogru uyguladıysanız bir ses ile onay alacaksınız.

V2000

Sol Shift tuşuna basılı tutarak aşağıdaki kodları girin:

CHEASEQ - Tüm hileler
HHROQTAT - Tüm silahlar
TERHSRER - Bölüm atlama
CCHASERQ - Tamir
HTARSERQ - Kargo
HERHSORE - Bölümü tamamlama
QHEROEST - Tüm bölümleri tamamlama

Vangers

Aşağıdaki şifreleri oyun esnasında yazın.

bolshedeneg - Para verir
hochutuda - Bütün kilitleri açar
udacha - Şansı yükseltir
avtoritet - Gücü yükseltir

Vangers: One for The Road

Oyun sırasında aşağıdaki kodlardan istediğinizi girin:

Bolshedeneg: Fazladan paranız olur
Hochutuda: Tüm kilitler açılır
Udacha: Daha yüksek şans verir
Avtoritet: Daha üstün olmanızı sağlar

Vanguard Ace

F10 - Hile anahtarını açar
F1 - Güç Bölümü 1
F2 - Güç Bölümü 2
F3 - Güç Bölümü 3
F4 - Güç Bölümü 4
F5 - Güç Bölümü 5
F6 - Güç Bölümü 6
F7 - Güç Bölümü 7
F8 - Hayat enerjisini yükseltir
F9 - Özel bombayı yükseltir
F11 - Hile anahrarını kapar

Venom Wing

Sınırsız hak - Thalamus logosunun çıktığı ekranda hızlı bir şekilde idj yazın. Doğru ve zamanlamayı ayarlayarak yaptıysanız ekranda bir şimşek çakacaktır.

Vette

Kolay dönüşler - Oyun esnasında K tuşuna basın.

VGA Boulders

Bölüm şifreleri

2 - PLO
3 - PR7
4 - 1PL
5 - 3SA
6 - 040
7 - 041
8 - TSR
9 - CAR
10 - BOX
11 - AIR
12 - TWO
13 - TOO
14 - IS2
15 - JAJ
16 - LAV
17 - ANK
18 - E_E
19 - HMS

Victoria: An Empire Under the Sun

Oyun esnasında [F12] tuşuna basın aşağıdaki şifrelerden birini yazıp [Enter] tuşuna basın:

TRANSPORTS - Transport sağlar
PRESTIGE - Prestij verir
MONEY - Para verir
LEADERSHIP - Lider verir
MANPOWER - Adam verir
DIFRULES - Tanrı modu
NOWAR - Savaş olmaz
NOREVOLTS - Herkesi yenersiniz
NOLIMIT - Araçlardaki sayı limitini kaldırır
NOFOG - Sisi kaldırır
HANDSOFF - Hands off
SHOWID - Eyalet ID'lerini gösterir
FULLCONTROL - Total kontrol
EVENT 100 - Land ünitelerinizin moralini yükseltir upgrades
EVENT 101 - Land ünitelerinizin organizasyonlarını yükseltir
EVENT 102 - +1 defence, +2 to max fortification verir

Kaynaklar için kaynağın adını yazarsanız 100 tane alacaksınız:

cotton, dye, tobacco, tea, coffee, opium, wool, silk, cattle, fish, fruit, grain, coal, sulphur, iron, precious_metal, timber, tropical_wood, rubber, oil, steel, cement, glass, fuel, ammunition, small_arms, artillery, barrels, fertilizer, explosives, clipper_convoy, steamer_convoy, machine_parts, automobiles, aeroplanes, electric_gear, telephones, wine, liquor, canned_food, fabric, regular_clothes, luxury_clothes, lumber, paper, furniture, luxury_furniture.

Vietcong

Oyun sırasında [é] (veya ["] veya [~]) tuşu ile konsolu açın. Aşağıdaki kodlardan birini yazdıktan sonra [Enter] tuşuna basın:

GIFTFROMPTERODON - Hileler aktif olur
CHTHEAL - Tam sağlık
CHTHEALTEAM - Tüm takıma tam sağlık
CHTWEAP (#) - # numaralı silahı verir (0 ile 30 arası)
CHTAMMO - Tam cephane
CHTGRENADES - El bombası
CHTALLQF - "Quickfight"lara erişim
CHT3PV 1 - 3rd person görüşü açılır
CHT3PV 0 - 3rd person görüşü kapanır
SHOWFPS 1 - FPS bilgisini verir
SHOWFPS 0 - FPS bilgisini kapatır
SHOWPROF 1 - Bazı istatistikler
SHOWPROF 0 - İstatistikler kapanır
CHTCANNIBALS - ?
CHTKOSTEJ - ?

Vietnam 2: Special Assignment

Oyun sırasında T'ye basın ve aşağıdaki kodları girin:

Kod = Sonuç

JohnWayne = Ölümsüzlük
getsome = Cephane verir
fullmetaljacket = Kalkanı doldurur
didnthurt = Canı tamamlar
almighty= Tüm silahlar, Tam can/kalkan
onemanarmy = Tüm silahlar
rocknroll = Sınırsız cephane
ghost = İzleyici modu

Vietnam: Black Ops

Oyun sırasında "T" tuşuna basın ve aşağıdaki kodları girin:

GOD:Ölümsüzlük
WEAPONS:Tüm Silahlar
AMMO:Sınırsız Mermi

Vigilance

Oyun sırasında [Enter] tuşuna basıp chat penceresini açın ve aşağıdaki kodları yazın:



*ghost No Clipping Modu açık/kapalı
*cheat Sınırsız cephane ve sağlık açık/kapalı
*other Beyin kontrolü
*state Bilgisayarın yapay zeka durumu
*suicide İntihar
*fps Ekran hızı

Vigilante

Daha fazla can ve Bölüm geçme: Skor ekranında GREEN CRYSTAL yazın ve sonra [F1]'e basarak daha fazla can alabilir veya [F8]'e basarak bölümü geçebilirsiniz.

Viking II

VIKINGS.EXE'yi bir Hex Editör yardımıyla aşağıdaki gibi edit edin:

Bulun : Sektör 216 Offset 206
Değiştirin: C4 to BC

Virtua Cop

Seviye şifreleri:
1. -
2. Old man
3. Short but tall
4. Diet mnip
5. Tithes
6. Popcorn
7. Not poodle
8. Packet of crisps
9. Medicine
10. Snowboarding
11. 216 bit
12. Rendering
13. Bear game
14. Horse
15. kiddy winks
16. Jallaballabon
17. Hot beverage
18. Muntress
19. Pantera rosa
20. Rennaissance wedding
21. Hectic man

Virtua Tennis

Bütün oyuncuları açmak için Exhibition' a tıklayın, sonra oyuncu seçme ekranında aşağıdaki şifrelerden birini yazın ve [Enter] tuşuna basın.
NED
SUI
CRO
CAN
IND
BRA
ITA
JPN

Virtual Valerie 2

Oyundaki gizli moda ulaşmak için puanınız sıfırken, vv2 logosuna tıklayın daha sonra da climax tuşuna basın.

Virus 2000

Oyun sırasında şunları yazın:


Kod Sonuç
-------- ---------------------
CHEATSEQ Tüm hileler aktif
HHROQTAT Silahlar
CCHASERQ Tamir
TERHSRER Bölüm atla
HERHSORE Bölümü bitir
QHEROEST Bütün bölümleri bitir
HTARSREC Kargo

Viz

Bölüm atlamak için character selection screen de, WHAT A GREAT LOAD OF BASTARDS yazın. Doğru olarak yazdıysanız kenarların rengi değişecektir. Artık 1 ile 5 arasındaki tuşlara basarak istediğiniz bölümü oynayabilirsiniz.

Voodoo Nightmare

Hayvanların size saldırmalarını önlemek için onları uyutmalısınız. Bunun için oyunda sabah olunca oyunu durdurun (pause) ve gece olunca oyuna yeniden başlayın.

Voyager

Options menüsünde WHEN THE SWEET SHOWERS OF APRIL FALL yazarak hile ekranına girebilirsiniz.

VR Powerboat Racing

Oyun sırasında aşağıdaki kodları [Enter]'a basıp girebilirsiniz:

EPS - Championship Mode
PBR - Slalom
PDL - Gizli pistler açılır
BIF - Daha hızlı botlar
BAD - Daha yavaş botlar
FAN - Minnow Catamaran'ı
DIP - Pike Catamaran'ı
URN - Barracuda Catamaran'ı

Aşağıdaki kodları isminizin yerine yazın:

SML - Tiny Boat Modu
BIG - Büyük kafalar
POW - Büyük motorlar
BAA - Otomatik Pilot
WIN - Sürekli kazanırsınız

VW Beetle Tracks & Gaps

Bölüm şifreleri

1 - QEFUME
2 - VEFOWE
3 - XEFOQI
4 - LEFONE
5 - MEFOBE

Viva Pinata

Viva Pinata

Oyun Hileleri

Bonus Aksesuarlar
Yeni bahçenize isim olarak chewnicorn girin, hayvan dükkanında 5 yeni aksesuar açılacak.
Yeni bahçenize isim olarak Bullseye girin, Pinatas'ın giyebileceği eşyalar açılacak.
Yeni bahçenize isim olarak goobaa girin, Pinatas'ın giyebileceği eşyalar açılacak.
YMCA için isim olarak Kittyfloss girin.

UFO: AFTERSHOCK

Oyun esnasında konsolu açmak için, oyunun kurulu olduğu kısayola sağ tıklayarak özelliklere aşağıdaki komutu ekleyin.
enable_system_console=true

Örnek:
"C:Program FilesCENEGAUFO AftershockUFO.exe" --options scale_texs=1 enable_system_console=true

Oyun esnasında [é] tuşuna basın ve aşağıdaki kodları girin.

full_store - Bütün silahlar ve ful ekipman.
full_heal - Bütün ünitelere sağlık verir.
win_mission - Görevi kazanırsınız.
build_all - Hızlı inşa.
untouch - Ölümsüz askerler.
full_stores - Bütün eşyalar açılır

UNREAL TOURNAMENT

Aşağıdaki hileler sadece single player için geçerlidir. Konsol tuşuna ([ESC] tuşunun altındaki, [1] tuşunun solundaki [é] tuşu) basın ve şu şifreleri girin .

god: Ölümsüzlük
loaded: Tüm silahlar
allammo: Tüm cephane
ghost: Duvarlardan geç
fly: Uçma modu
walk: Yürüme modu
playersonly:
Zamanı dondurur, bir daha kullanıldığını devam ettirir
behindview 1: Arkadan görünüş
behindview 0: Normal görüş
open [Harita adı]: Herhangi bir haritaya geçiş
summon [Eşya]: Aşağıdaki listedeki eşyaları yaratır.

SUMMON Eşya'ları:
WarHeadLauncher
Enforcer
DoubleEnforcer
Minigun2
PulseGun
ShockRifle
SniperRifle
UT_BioRifle
UT_Eightball
UT_FlackCannon
Chainsaw

UNREAL TOURNAMENT 2004

Hile konsolunu açmak için ~ (veya " veya ?) tuşuna basın. Açılan konsola "enablecheats" yazın. Daha sonra aşağıdaki kodları kullanın.
Sonuç : Kod
Sonsuz Sağlık : god
Cephane : allammo
Bot ekler (# yerine bot numarasını girin): addbots #
Tüm Silahlar ve Maximum cephane : loaded
Tüm Silahlar : allweapons
Audio İstatistikleri : stat audio
Takım Değiştirme : switchteam
Birinci Şahıs Görüşü : behindview 0
İkinci Şahıs Görüşü : behindview 1
Kendini Öldür : suicide
İstatistikleri Göster : stat all
İstatistikleri Kapat : stat none
Oyundan Çıkış : quit
Zamanı Durdur : playersonly
Botları Öldür : killbots
Uçuş Modu : fly
Uçuş Modunu Kaldır : walk

URBAN CHAOS

Oyun sırasında F9'a basın ve BANGUNSNOTGAMES yazarak oyunun 'debug modu'na girin. Otomatik olarak ölümsüz oldunuz. Şimdi tekrar F9'a basın ve aşağıdaki kodları yazın:

BOO - Şarapnel parçaları
CRINKLES - Crinkles açık/kapalı
DARCI - Officer D'arci'yı kontrol edin
ROPER - Roper'ı kontrol edin
WORLD - Muzik seçin
WIN - Seviyeyi geçin
LOSE - Seviyeyi kaybedin
CCTV - herşey fluoresan yeşili olur
TELS - Haritada yolunuzu save edin
TELR - Save edilmiş yola geri dönün

URBAN FREESTYLE SOCCER

Oyuna başlayın ve cheats menüsüne girip aşağıdaki şifreleri yazın:
A11T3AM5 - Bütün takımlar açılır
Z26BEXW8 - Mikro Soccer
WIMP A.I - Zayıf rakipler
SPEEDY01 - Sınırsız turbo
MAXSKILL - Yetenekleri maksimum yapar
GM2OPEN8 - Bütün oyun modları açılır
5Y104D9A - Streetballers takımını açar
E06J3CT5 - Etrafa yeni nesneler eklenir

URBAN FREESTYLE SOCCER (PS2)

Hileler
Ana menüde Extras`i ve sonra Secrets`i seçin. Sonra asagidaki hileleri yazin.

Bütün takimlari aç
A11T3AM5

Minik oyuncular
Z26BEXW8

Süper kolay mod
WIMP A.I

Sinirsiz turbo (son sürat gitme)
SPEEDY01

Kabiliyetler maksimumu
MAXSKILL

Bütün oyun modlarini aç
GM2OPEN8

Çevreye yeni objelerin eklenmesi??
E06J3CT5

U.S. Navy Fighters '97

Başka uçaklarla uçun:
Ana menüde [CTRL] ve [Alt] tuşlarına basılı halde Fly Quick Mission'ı seçin.

Atomic Moth:
[CTRL] ve [Alt] tuşuna basılı halde herhangi bir uçuş görevini seçin

U.S. Navy Fighters Gold

Başka uçaklarla uçmak için uçak seçim ekranında [Alt] tuşuna basın.

UEFA Manager 2000

Türü: Hile Kodu

Hex Hilesi
1. Oyunu başlatın.
2. İstediğiniz takımın manager'ı olun.
3. Takım seçme, adınızı yazma gibi ilk adımları tamamladıktan sonra oyunu save edin.
4. Oyundan çıkın.
5. Windows Explorer'ı kullanarak oyunun Data dizinine gidin. (Ör. C:\Program Files\Infogrames\UEFA Manager\Data\Save).
6. Bir HEX Editor kullanarak, x.bin dosyasını açın. (Burada x oyunu kaydettiğiniz ismin yerine geçiyor).
7. Find (Bul) komutunu kullanarak, takımınızın TAM adını yazın. Bulunca takımınızın ilk harfinden 226 byte öncesine gidin.
8. Burada kulübünüzün parasını bulacaksınız.
9. Hex Converter kullanarak, istediğiniz para miktarını 16lık düzene çevirin, ve varolan değerle değiştirin.
10. Kaydedin ve her ihtimale karşı önceki dosyayı yedekleyin.

Oyunu tekrar başlattığınızda istediğiniz miktarda parayı kasanızda göreceksiniz!

UFO: Enemy Unknown

Görevi başarıyla tamamlamak için Battlescape ekranındayken [CTRL] ve C tuşlarına basın.

UFO: Terror from The Deep

Görevi başarıyla tamamlamak için Battlescape ekranındayken [CTRL] ve C tuşlarına basın.

Ugh!

Şifreler:


1 cavity
2 first communion
3 figurative theatre
4 burnt offerings
5 mysteriuminquitatis
6 dream for mother
7 uncertain journey
8 spiritual cramp
9 romeosdistress
10 ressurrection
11 prayer
12 deathwish
13 dogs
14 awake at the wall
15 sleepwalk
16 desperate hell
17 the drowning
18 thebluehour
19 aseveningfalls
20 androgynousnoise
21 handpermeates
22 electradescending
23 ceruixcouch
52 gloomy sunday

Ultima Online

Ultima Ride

Destekleri Açmak
Aşağıdaki kodları girerek oyunda çok sayıda destek alabilirsiniz:

Damsel
Cottage
Whiner
Princess
Nursewacko
Cheese
Orb
Grub
Ferdinand
Dentist
Gofish
sphere
aqua

Ultima Underworld 2: Labyrinth Of Worlds

Ekstra Para:
Takas yapan bir NPC bulun ve onun üzerindeki bütün altınlara karşılık bir altın önerin. Kabul edecektir.

Ultima Underworld

Oyundayken [F10] tuşuna basıp aşağıdaki kodları girebilirsiniz:

G - Sınırsız güç
I - Işığı arttırır
Z - Yaratıklar donar
W - Bölüm atlama

Ultimate Body Blows

Oyunda [Enter]'a basıp aşağıdaki kodları girebilirsiniz:

MEANTEAM - Süresiz oyun
HARDCORE - Yenilmezlik

Ultimate Paintball Challenge

999.999$
Oyunun kurulu olduğu klasördeki guns.ini dosyasını bulup Notepad ile açın. Tüm silahların fiyatlarını -999999 olarak değiştirip, dosyayı kaydedin ve çıkın.
Not: Dosyanın yedeğini almanız tavsiye edilir.

Ultimate Doom: Thy Flesh Consumed

Oyundayken [Enter]'a basıp aşağıdaki kodları girebilirsiniz:

iddqd - Yenilmezlik
idkfa - Tüm silahlar, anahtarlar, cephane ve 200% kalkan
idbeholds - Ekstra güç
idbeholdv - Geçici yenilmezlik
idbeholdi - Geçici yenilmezlik
idbeholda - Full automap
idbeholdr - Anti-Radyasyon elbisesi
idbeholdl - Light Amplificator zırhı
idspispopd - Duvarlardan geçebilme
idclev - Bölüm seçme
iddt - Full harita, objeler ve normal harita
idmypos - Koordinatlar
idmus - Müzik seçimi

Ultimate Paintball Challenge

999.999$
Oyunun kurulu olduğu klasördeki guns.ini dosyasını bulup Notepad ile açın. Tüm silahların fiyatlarını -999999 olarak değiştirip, dosyayı kaydedin ve çıkın.
Not: Dosyanın yedeğini almanız tavsiye edilir.

Ultimate Soccer Manager

Adınızı "MAKE BELIEVE" olarak girin ve oyun sırasında + tuşuna basarak paranızı 100,000 pounds arttırın. Bunu istediğiniz kadar yapabilirsiniz.

Ultimate Soccer Manager 2

Ekstra Para:
En iyi oyuncunuzu 999,999,999 £ fiyatıyla satış listesine koyun. Bir kaç hafta sonra bu fiyatla alıcı çıkacak ve kasanızı da doldurucak.

Ultizurk 3: The Shadow Master

Oyundayken é tuşuna basıp aşağıdaki tuşlara basın:

T - Teleport
D - Daha fazla XP
I - Yararlı eşyalar

Ultra Violent World

Hile Modu:
Ana menüde hanksforcoming yazıp hile modunu açabilirsiniz.

Uncharted Waters 2: New Horizons

Undying

Oyun sırasında [Tab] tuşuna basıp chat penceresini açın ve aşağıdaki kodları yazın.

Kod Sonuç
addall Tüm silahlar ve spell'ler
set aeons.patrick health 999 Sağlığı 999 yapar
set aeons.patrick mana 999 Mana'yı 999 yapar
AmpAttSpell Seçilen Spell'in level'ini arttırır
assall Donkey yaratır
infiniteMana 1 Sınırsız Mana (0=kapalı)
becomeLight 1 Light (0=kapalı)
flight Uçuş modu
showfps Ekran tazeleme oranı

Bölümlerin Boss'ları ile savaşırken eğer sağlığınız 100'ün üzerindeyse size saldırmazlar. Saldırmadıkları için zarar verebileceğiniz zayıf yerleri açığa çıkmaz ve yenemediğiniz için de seviyeyi geçemezsiniz. Bu nedenle yukarıdaki 999 sağlık hilesini bu kez 100 rakamıyla kullanıp sağlığı 100 yapın.

Oyun sırasında istediğiniz haritaya geçebilirsiniz. Bunun için hileleri girerken yaptığınız gibi [Tab] tuşuna basın ve gitmek istediğiniz level'in adını aşağıdaki gibi yazın:

start Aeons
start Catacombs_Cisterns
start Catacombs_Cliffs
start Catacombs_Entrance
start Catacombs_Exit
start Catacombs_Exit_After
start Catacombs_LairOfLizbeth
start Catacombs_LairOfLizbethPostCU
start Catacombs_LowerLevel
start Catacombs_SaintsHall
start Catacombs_Tunnels
start Catacombs_WellRoom
start Catacombs_WindChamber
start CU_01
start CU_02
start CU_03
start CU_04
start CU_05
start CU_06
start CU_07
start CU_08
start CU_09
start CU_10
start CU_11
start CU_12
start CU_13
start Entry
start EternalAutumn_FinalFight_Arch
start EternalAutumn_FinalFight_Arena
start EternalAutumn_FinalFight_ArenaBattle
start EternalAutumn_FinalFight_Ruins
start EternalAutumn_Ravines_Airie_Interior
start EternalAutumn_Ravines_Bridge
start EternalAutumn_Ravines_Chase
start EternalAutumn_Ravines_Chieftain
start EternalAutumn_Ravines_Forest
start EternalAutumn_Transition
start EternalAutumn_Waterfall_Dwellings_Lower
start EternalAutumn_Waterfall_Dwellings_Upper
start EternalAutumn_Waterfall_Gauntlet
start Grounds_Cottage
start grounds_dock_night
start Grounds_Lighthouse
start Grounds_Mausoleum_Approach
start Grounds_Mausoleum_Entrance
start Grounds_Mausoleum_Tunnels
start Grounds_OldCemetery
start Manor_CentralLower
start Manor_CentralLower_After
start Manor_CentralLower_night
start Manor_CentralLower_storm
start Manor_CentralUpper
start Manor_CentralUpper_After
start Manor_CentralUpper_PostOneiros
start Manor_CentralUpper_storm
start Manor_Chapel
start Manor_Chapel_night
start Manor_Crypt
start Manor_EastWingLower
start Manor_EastWingLower_After
start Manor_EastWingLower_night
start Manor_EastWingUpper
start Manor_EastWingUpper_After
start Manor_EastWingUpper_night
start Manor_EntranceHall
start Manor_EntranceHall_FromKitch
start Manor_EntranceHall_Intro
start Manor_EntranceHall_Night
start Manor_EntranceHall_night_ReturnfromCove
start Manor_EntranceHall_Storm
start Manor_EntranceHall_ToKitch
start Manor_FrontGate
start Manor_FrontGate_night
start Manor_FrontGate_Night_Return
start Manor_Gardens
start Manor_Gardens_night
start Manor_Gardens_storm
start Manor_GreatHall_night
start Manor_GreatHall_Storm
start Manor_InnerCourtyard
start Manor_InnerCourtyard_Storm
start Manor_NorthWingLower
start Manor_NorthWingLower_After
start Manor_NorthWingLower_night
start Manor_NorthWingLower_storm
start Manor_NorthWingUpper
start Manor_NorthWingUpper_night
start Manor_NorthWingUpper_PostOneiros
start Manor_NorthWingUpper_storm
start Manor_PatricksRoom
start Manor_TowerRun_night
start Manor_TowerRun_storm
start Manor_WestWing
start Manor_WestWing_Hall1
start Manor_WestWing_Night
start Manor_WidowsWatch_storm
start Monastery_Past_Church
start Monastery_Past_Exterior
start Monastery_Past_Interior
start Monastery_Past_LivingQuarters
start Monastery_Present_Church
start Monastery_Present_Cove
start Monastery_Present_Entrance
start Monastery_Present_InnerSanctum
start Monastery_Present_Tunnels
start Oneiros_Amphitheater
start Oneiros_City1
start Oneiros_City2
start Oneiros_HowlingWell
start Oneiros_Intro
start Oneiros_Oracle
start Oneiros_RetreatBath
start Oneiros_RetreatExterior
start Oneiros_RetreatSecondFloor
start Oneiros_RetreatStudio
start Oneiros_ZigguratInterior
start Oneiros_ZigguratLower
start Oneiros_ZigguratUpper
start PiratesCove_Barracks
start PiratesCove_Exterior
start PiratesCove_Pier
start PiratesCove_Pool
start PiratesCove_TreasureRoom
start playground
start SmokeTest
start StandingStones_FirstVisit
start StandingStones_KingFight
start start

Upland Game Hunter

İzcileri görebilmek için harita üzerindeyken ughc yazın.

Uplink

Herşeyi almak için isim yazılan yere TooManySecrets yazın.

Uprising

Oyun sırasında "M" tuşuna basın ve aşağıdaki kodları girin:

CHUMP - Ölümsüzlük
DANGEROUS - Tüm silahlar
TUFF - Süper silahlar

Uprising 2: Lead and Destroy

Hile moduna girebilmek için öncelikle oyun sırasında M tuşuna basarak mesaj satırını açın, buradan klavye vasıtasıyla aşağıdaki kodlardan istediğinizi girin.

Chump - Ölümsüzlük
Dangerous - Sınırsız cephane
Tuff ass - Süper silahlar
Dangerous chump - Ölümsüzlük ve Sınırsız cephane
Way mo monkey - 5000 kredi hesabınıza eklenir
Done - Senaryoyu kazanırsınız
Stormy - Yağışlı hava
Clearsky - Güzel hava
Flurry - Karlı hava
Slick - İntihar etmenizi sağlar

USAF

Güvenli Uçuş Modu:
Uçuş sırasında [Shift] ve S tuşlarına basın.

Utopia

I.MDG'yi bir Hex Editör ile açıp aşağıdaki değişiklikleri yapın:

Bulun : 2C 30 2C 06 5A 3A C2 74 0F
Değiştirin: -- -- -- -- -- 8A D0 EB --

TACTICAL OPS: ASSAULT ON TERROR

Oyun esnasında " ile konsolu açtıktan sonra iamtheone yazıp enter tuşuna basın. Tekrar konsoldan aşağıdaki hileleri yazıp aktif hale getirin.

Ölümsüzlük Modu: god
Görünmezlik: ghost
Uçma Modu: fly

TARZAN ACTION GAME

Oyun esnasında aşağıdaki kodları girin :

stlevel - Bölüm atlama
ststage - Bölüm seçme
stanimals - Tüm istenmeyen hayvanları öldürme
stsave - Oyunu kaydetme
stload - Oyunu yükleme
sttarzan - Tarzan a değiştirme
stjane - Jane e değiştirme
stcolour - Daha parlak renkler

TEST DRIVE 4

Oyunu save ettiğiniz ekrana (Save Game) gidin 10 numaralı slot'u seçip aşağıdakileri yazın:

NOAICARS LAN oyununda bilgisayar arabaları olmaz
BIRDVIEW yukarıdan görünüş
AARDVARK çarpışmalar olmaz
STICKIER 3d çarpışmalar olmaz
SRACLLA Tüm arabalar
CREDITZ credits ekranı
ITSLATE oyunun 3dfx versiyonunda özel efekt olmaz
LEVELLLA tüm pistler
MIKTROUT büyük arabalar
MPALMER küçük arabalar
BANDW siyah-beyaz
GONZON ileri daha hızlı modu
GONZOFF ileri daha hızlı modu kapalı
NITROXXX X ile Nitro kullanın.

TEST DRIVE 5

İlk 'OPTIONS' menüsünde aşağıdakileri yazın:

cup of choice : Tüm kupa yarışlarını açar (cup races)
that takes me back : Geri gitme modunu açar
i have the key : Tüm arabaları ve pistleri açar
remote braking : koranaya basıldığında rakipler durur
lone crusader in a dangerous world : turbo açılır

Aşağıdaki kodları kullanabilmek için 'High Score' ekranına adınızı yazdıracak kadar hızlı olmalısınız. 'OPTIONS' ekranında da 'checkpoints' seçeneğinin de seçili olması gerektiğini unutmayın:

knacked : Pistleri tersten oynayın
whoooosh : roketleme yapın (yarış sırasında kornaya basarak)
mjcim.rc : ince arabalar
sausage : bonus arabalar

THE DA VINCI CODE

Options" menüsünden "Codes" bölümünü seçin ve aşağıdaki kodları girin.

KOD - SONUÇ

Vitruvian Man - Tanrı Modu
Sacred Feminine - 2 kat sağlık
Phillips Exeter - Bir vuruş öldürür
Royal Holloway - Bir atış öldürür
Clos Luce 1519 - Bölüm seçimi
Apocrypha - Tüm görsel veritabanı kayıtları açılır
Et in Arcadia ego - Tüm bonusların kilidi kalkar

THE DA VINCI CODE(PS2)

"Options" menüsünden "Codes" bölümünü seçin ve aşağıdaki kodları girin.

KOD - SONUÇ

Vitruvian Man - Tanrı Modu
Sacred Feminine - 2 kat sağlık
Phillips Exeter - Bir vuruş öldürür
Royal Holloway - Bir atış öldürür
Clos Luce 1519 - Bölüm seçimi
Apocrypha - Tüm görsel veritabanı kayıtları açılır
Et in Arcadia ego - Tüm bonusların kilidi kalkar

THE INCREDIBLES

Oyundayken Escape tuşuna bastıktan sonra Secrets Menu'ye gidin ve aşağidaki kodları girin.

Kod Sonuç
GAZERBEAM Beam'i öldürün
SMARTBOMB Herkezi öldürün
EINSTEINIUM Büyük kafa modu
DEEVOLVE Küçük kafa modu
DANIELTHEFLASH Hızlı koşun
BWTHEMOVIE Slow Motion modu
SASSMODE Oyun hızlanır
UUDDLRLRBAS % 25 Sağlık kazanın
MCTRAVIS Güç kazanın

Kilitli Bölümleri Açma: Oyunun kurulu olduğu dizinde bulunan Incredibles klasöründen in.ini dosyasını bulup not defteri ile açın. Yeni bir satır oluşturun ve AllowMasterCheats = 1 yazıp dosyayı kaydedip çıkın. Secrets Menu'ye gittiğinizde tüm bölümlerin açılmış olduğunu göreceksiniz
Sınırsız Sağlık: Oyunun kurulu olduğu dizinde bulunan Incredibles klasöründen in.ini dosyasını bulup not defteri ile açın. Yeni bir satır oluşturun ve g.TakeDamage = 0 yazıp dosyayı kaydedip çıkın.

THE SIMS

Oyun sırasında [CTRL][SHIFT]C tuşlarının hepsine birden bastıktan sonra çıkan hile ekranında aşağıdaki kodları girin:

Kod Sonuç
klapaucius $1000 Simoleon
rosebud $1000 Simoleon (1.1 sürümü için)
water_tool evinizi suyla çevrili bir ada yapar
set_hour # saati # (1-24) olarak değiştirin
set_speed # oyun hızını # (-1000 +1000 arası) olarak ayarlayın
interests Sim'lerinizin kişilik ve ilgi alanlarını gösterir
autonomy # Sim'lerin kendi kendilerine nasıl
düşüneceklerini # (1-100) ile ayarlayın
grow_grass # # (1-150) numaralı çimi yetiştirin
map_edit on/off Haritayı kendiniz yapın (on veya off seçerek)
route_balloons on/off Temel eğitim açık/kapalı (on veya off)
sweep on/off Saniyeleri gösterir
tile_info on/off Karenin bilgisi açık/kapalı
log_mask Olayları kaydetme
history Ailenin tarihini basar
edit_char karakter yaratma ekranı açar
lot_size # Arazi büyüklüğünü # yapar
! en son girilen hileyi tekrarlar
; Birden fazla hileyi yazarken araya koyun

Çok hızlı şekilde para sahibi olmak için önce hile ekranını açın ve "klapaucius" kodunu kullanın.
Daha sonra hile ekranını tekrar açın ve
!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!:!;
yazın (istediğiniz kadar ekleyin - maksimum 60 adet olabilir).

THE SIMS 2

Oyundayken [CTRL] + [SHIFT] + [C] tuşlarına bastıktan sonra açılan konsola aşağıdaki kodları girin
Kod Sonuç
Kaching 1000 Simoleon verir
slowMotion # Oyunun hızını # olarak ayarlar (1-8)
aging -on Yaşlanma açılır (off ile kapanır)
moveObjects on Objeleri hareket ettirmeyi açar (off ile kapanır)
autoPatch -on Oto Update`i açar (off ile kapanır)
expand Konsol ekranı genişler
help Diğer hile kodlarını listeler
exit Oyundan çıkarsınız

THE SIMS 2 - UNIVERSITY

Hile Kodu --- Sonuç

Kaching --- $1000 Simoleons
Motherlode --- $50000 Simoleons
slowMotion # --- Oyun hızını ayarlar (0-8 ar4ası bir hız seçilebilir)
aging -on --- Yaşlanmayı açar
aging -off --- Yaşlanmayı kapatır
moveObjects on --- Objeleri hareket ettirmeyi açar
moveObjects off --- Objeleri hareket ettirmeyi kapar
autoPatch -on --- otomatik update i açar
autoPatch -off --- otomatik update i kapar
deleteAllCharacters --- Tüm simleri yokeder
twinsr2cute --- İkiz çocugunuz olur
stretchskeleton # --- simler küçültülüp büyültülür (# yerine yazacagınız numara ile)
help --- Bazı hileleri gösterir
exit --- Çıkış

THE SIMS 2: NIGHTLIFE

Oyun sırasında CTRL + SHIFT + C tuşlarına aynı anda basarak konsolu açın ve ardından aşağıdaki kodları girin.

* Birçok hile kodunu görüntüleme : help
* Konsolu kapama : exit
* 1000 Simoleon : Kaching
* 50.000 Simoleon : motherlode
* İkiz çocuk : twinzr2cute

THE SIMS 2: OPEN FOR BUSINESS

kaching $1,000 verir.
motherlode $50,000 verir.
move_objects on Daha önceden hareket ettiremediğiniz obje veya `Sim`leri hareket ettirmenizi ya da silmenizi sağlar.
move_objects off Bir önceki hileyi inaktif hale getirir.
boolProp TestingCheatsEnabled true Hileyi girdikten sonra, bir `Sim` veya objenin üzerine gelip [shift] ve [Sol ok] tuşlarına basın. Yeni seçenekler açılacaktır.
(Küçük-büyük harf duyarlıdır)
boolProp TestingCheatsEnabled false Bir önceki hileyi inaktif hale getirir.
forcetwins hamile bir `Sim` üzerinde uygulanırsa ikiz çocuk doğurmasını sağlar.
aging on `aging` özelliğini açar.
aging off `aging` özelliğini kapar.

THE SIMS: HOT DATE

Shift + Ctrl + C tuşlarına basarak konsolu açın. Oraya aşağıdakileri yazın:
rosebud 1000 Simoleons (1000 sims parası)
map_edit on Map editor'ü açar.
map_edit off Map editor'ü kapar.
Ayrıca rosebud yazıp enter tuşuna bastıktan sonra tekrar konsolu açın. Oraya !;!;!;!;! gibi istediğiniz kadar !; koyun. Her ünlem şifreyi tekrarlıyacaktır (Yani her ünlem 1000 Simoleons verir)

THE SIMS: LIVIN' LARGE

Para - ctrl+shift+C basın Rosebud ;!;!;!;!;!;!;! yazın ve enter'a basın.

1000 Simoleon - rosebud
Level otomatikman döşenir - auto_level
Otomatik olarak istenen ev yüklenir - house [ev numarası]
Oyun çöker - crash
Hendek veya fıskiye yaratır - water_tool
Karakter düzenleme - edit_char
personality ve interests gösterir - interests
Tüm animasyonları kapar - draw_all_frames off
Tüm animasyonları açar - draw_all_frames on
"file.cht" dosyasını bir liste olarak gösterir - cht (dosya adı)
Harita editörünü kapar - map_edit off
Harita editörünü açar - map_edit on
Herhangi bir eşyayı hareket ettirir - move_objects
Web browser'ın çökmesin önler - browser_failsafe
Oyundan çıkma - quit
Yüklenen evi save eder - save
Çimin büyüme oranı ayarlar - grow_grass [0-150]
Komşuları kontrol etmenizi sağlar - visitor_control
Bir sonraki müziğe geçer - music

Bunun yanında aşağıdaki ipuçlarını değerlendirebilirsiniz.

THE SIMS: UNLEASHED

Oyun esnasında [CTRL] + [SHIFT] + C tuşlarıyla konsolu açın, aşağıdaki kodları girin:

klapaucius - $1000 Simoleons (para) (v1.0'de çalışır)
rosebud - $1000 Simoleons (para) (v1.1'de çalışır)
water_tool - Evinizi etrafı su ile çevrili adaya dönüştürmenize izin verir.
set_hour # - Saati değiştirir # yerine 1-24 arası bir sayı yazın.
sim_speed # - Oyun hızını değiştirir. # (-1000 +1000 arası bir değer yazın)
interests - Simslerinizin kişilikleri ve ilgi alanları hakkında bilgi verir.
autonomy # - Simslerin kendileri hakkındaki düşüncelerini değiştirir (1-100)
grow_grass # - Çiçeklerin, çimlerin, böceklerin hızını arttırır # (1-150)
map_edit on/off - Haritanın size ait olmayan bölgelerini de almanızı sağlar (yol v.b.)
route_balloons on/off - Yardımı (tutorial) devre dışı bırakır ya da çalıştırır
sweep on/off - Oyundaki 'tick'leri gösterir
tile_info on/off - Tile info (içerik penceresi) açık/kapalı
log_mask - Olayların kaydını tutar
draw_all_frames on/off - Bütün frame'leri gösterme açık/kapalı
history - Aile geçmişini imha eder
edit_char - Yani bir karekter oluşturmanızı saplar (oyun esnasında) :)
lot_size # - Arsa genişliğini değiştirir #
draw_floorable on/off - Seçili simsin görevlerini (paths) siler
draw_origins - Karakterlerin oluşum yerlerini gösterir
move_objects - Haritadaki tüm nesneleri (hatta simsleri bile) silebilir, yerlerini değiştirebilirsiniz (Buy modunda geçerli)
prepare_lot - Eşyalarınızı kontrol eder ve bozuk olanları tamir eder
hist_add - Aile geçmişinizi yeniden ayarlamanızı sağlar
auto_level - Simsiniz otomatik olarak level kazanır
house <#> - Otomatik olarak belirtilern ev yüklenir (Soru sormadan)
log_animations - Olayların gösterildiği sağ alt köşedeki küçük pencerenin animaasyonlarını kaydeder
tutorial off - Tutorial evi seçildiğinde turtoriali devre dışı bırakır (kafanıza göre oynayın yani)
browser_failsafe - Web browser kilitlenmelerini önler
preview_anims on/off - Animasyonları önizleme açık/kapalı
tile_info - Programcı durumu
quit - Çıkış
restore_tut - Tutorial'ı ilk haline döndürür
rotation <0-3> - Kamera açısını değiştirir
route_balloons on/off - Patlamış, inmiş parti balonlarını kaldırır
fam_test - Evsiz ailelere rasgele işlemler uygular
save - Oyunu kaydeder
plugh - "plugh" der
porntipsguzzardo - "porntipsguzzardo" der
xyzzy - "xyzzy" der
autonomy <1-100> - Başına buyruk hareket etme seviyesi
edit_grass - Çim değişim değeri
grow_grass <0-150> - Çim, bitki büyüme hızını değiştirir
- Evinizin önündeki yolun geçtiği evleri değiştirir
sim_log begin/end - Simleri kaydeder
visitor_control - Misafirlerinizi kontrol etmenizi sağlar (klavye)
auto_reset - Toggle automatic object reset feature
cam_mode - Kamera modunu değiştirir
all_menus - Control menüsündeki tüm seçenekleri açar
music - Müziği değiştirir
quats - Quaternion dönüşümlerini açar/kapar
sound_log - Ses kayıt ekranını açar/kapar
sound - Sesleri açar/kapar
html - Web sayfası oluşturmayı açar/kapar
reload_people - Tüm insan iskelet, animasyon ve kaplamalarını baştan yükler

THE SIMS: VACATION

Oyunda ctrl+shift+alt tuşlarına aynı anda basıp konsolu açın. Sonra rosebud yazın ve bir boşluk bırakarak !;!;!;!;!;!; yazın. Bunu konsolun sonuna kadar yazın fakat en son işaretler böyle olsun !;;

Siz entera basıp konsoldan çıkmak isteyince "no such cheat" yazılı bir komut belirecek. Şimdi enter a basılı tutun ve 30 saniye içinde nasıl sınırsız para elde edilirmilş görün.

Başka bir şifre de yine konsolu açıp move_objects on yazmanız. Sim'iniz duş alırken bu şifre sayesinda duşu build menüsündeki elle yerinden kaldırabilir ve siminizi cıplak görebilirsiniz (biraz ayıp oldu ama :)

Şimdi son bir hile. Bütün simlerinizi uyutun veya işe gönderin. Bir odaya şömine, bir noel ağacı ve bir tabak kurabiye koyun. Eğer herşeyi doğru yaptıysanız noel baba gelecek ve her siminize birer hediye bırakacak. Ayrıca bir de pahalı hediye bırakacak. Bilardo masası gibi...

TOMB RAIDER

- 1- Tüm silah ve malzeme hilesi: Oyunun her hangi bir yerinde bir adım ileri (shift + yukarı ok tuşu) sonra aynı şekilde bir adım geri atın. Sağ veya sol ok tuşu ile en az 3 defa kendi ekseninizde dönün. Sonra Alt gr tuşu ile birlikte aşağı ok tuşuna aynı zamanda basarak geriye zıplayın. Bir "clik" sesi duyarsanız hile olmuş demektir. Malzeme ve silah sayısını artırmak istiyorsanız aynı işlemi tekrar yapabilirsiniz.

2- Bölüm Geçme: Bu defa işlemin tersini yapıyoruz. Bir adım ileri bir adım geri. Sonra en az 3 defa kendi ekseninizde dönün ve Alt gr tuşu ile birlikte bu defa yukarı ok tuşuıyla ileri atlıyacaksınız. Doğru yapmışsanız Lara havada asılı kalacak ve bölüm geçeceksiniz.
Not: Bu hile TR1 Unfinished Bussiness için de geçerlidir.

TOMB RAIDER III: THE LOST ARTIFACT

Bu hileyi bütün bölümlerde çalıştırabilirsiniz...

Bölüm geçme:
1- silahlarınızı çıkartın
2- bir adım ileri
3- biradım geri
4- çömelin ve kalkın
5- etrafınızda üç kez dönün
6- ileri atlayın

TOMB RAIDER: CHRONICLES

Seviye atlama
Tam kuzeye dönün, inventory ekranına gidin, "load game"in üzerine gelin, L + I + F + T tuşlarına basın ve basılı tutun.

Tüm silahlar
Tam kuzeye dönün, inventory ekranına gidin, "large medipak"in üzerine gelin, C + T + R + L tuşlarına basın ve basılı tutun.

Tüm eşyalar
Tam kuzeye dönün, inventory ekranına gidin, "small medipak"in üzerine gelin, A + L + T + G + R tuşlarına basın ve basılı tutun.

Ölümsüzlük
Tam kuzeye dönün, inventory ekranına gidin, "flares"in üzerine gelin, F + I + R + E tuşlarına basın ve basılı tutun.
POPULERLİK
- 7 -

TOMB RAIDER: CHRONICLES

Seviye atlama
Tam kuzeye dönün, inventory ekranına gidin, "load game"in üzerine gelin, L + I + F + T tuşlarına basın ve basılı tutun.

Tüm silahlar
Tam kuzeye dönün, inventory ekranına gidin, "large medipak"in üzerine gelin, C + T + R + L tuşlarına basın ve basılı tutun.

Tüm eşyalar
Tam kuzeye dönün, inventory ekranına gidin, "small medipak"in üzerine gelin, A + L + T + G + R tuşlarına basın ve basılı tutun.

Ölümsüzlük
Tam kuzeye dönün, inventory ekranına gidin, "flares"in üzerine gelin, F + I + R + E tuşlarına basın ve basılı tutun.
POPULERLİK
- 7 -

TONY HAWK'S PRO SKATER 4

- Hileleri aktive etmek için, options ekranında cheats bölümüne girin, ardından aşağıdaki kodları yazın;

Watch_Me_Xplode - Bölüm seçme
FBIAGENT - Matrix modu
BELIKEERIC - Kusursuz Rail
FREEWHEELIE - Kusursuz manueller
I'MYELLOW - Her zaman özel hareket
moon$hot - Ay yerçekimi

TONY HAWKS 3

Options'a ve oradan cheats kısımına girin.

Hileleri Açma - backdoor
Seviye Seçme - roadtrip
Tüm Karekterler - YOHOMIES
Bütün Filmler - Peepshow
Tüm Modları Aç - magicmissile
Seçili kaykayçı için
bütün deck'leri aç - givemesomewood
Bütün istatistikler - PUMPMEUP

TORRENTE

Oyun esnasında aşağıdaki hileleri giriniz.

Kod - Sonuç

kong - Sizi daha büyük yapar
nano - Sizi küçültür
daqiuste - Bölüm atlar
paradaconpaquete - Sonsuz sağlık
culabrises - Tüm silahlar
aupatleti - Sınırsız cephane
filygran - Sağ mouse butonuna basınca uçmanızı sağlar
damelaversion - Bilinmiyor

TOTAL CLUB MANAGER 2004

Kişisel Alanlar:
Bu hile kendinize ev, araba almanızı veya kız arkadaş bulmanızı sağlayan bir kişisel ekran yaratır. Bunu yapmak için menüden ana kariyer ekranına gidin ve pcdm yazarak ekranın altında yeni bir buton yaratın. Bu butona tıklayarak yukarıda bahsedilen ekranı görebilirsiniz.

Kolay Para:
Game Database Editor'a girin ve "Clubs" altında istediğiniz kulübü seçin. "Potential Attendance" bölümünde her 3 kutuya da "999999" yazın. Sonra yine kulüplerin gösterildiği listede "Grounds" bölümünde takımınızın oynadığı sahayı seçin. Toplam koltuk sayısını "999999" şeklinde değiştirin. Sezonluk biletleri sattığınız zaman bir servetiniz olacak.

Tüm iyi oyuncuları almak:
4 oyuncu ile yeni sezona başlayın ve kendi takımınızı seçin. Diğer 3 oyuncunun yönettiği takımlardan istediğiniz iyi oyuncuları alın

The Sims 2 Celebration! Stuff (PC)

The Sims 2 Celebration! Stuff (PC)

Hile kodu
Oyun esnasında Ctrl, Shift ve C tuşlarına aynı anda basıp konsolu açın ve aşağıdaki hile kodlarını girin. (Kodlar büyük-küçük harf duyarlıdır)


help - Bazı hile kodlarını listeler
help - Belirtilen hile kodu hakkında bilgi verir
Kaching - 1000$ verir
motherlode - 50.000$ verir
unlockCareerRewards - Seçilen karakter için tüm kariyer ödüllerini açar
maxMotives - Tüm karakterlerin motivasyon değerini (memnuniyet) maksimuma getirir
motiveDecay - Tüm karakterler için motivasyon bozulmasını açar ve kapatır
familyFunds Belirtilen aileye belirtilen miktarda para verir
familyFunds <+/-> - Belirtilen ailenin para miktarını belirtilen miktarda para artırır veya azaltır
lockAspiration - Seçilen karakterin aspiration özelliğini sabitler
PlumbBobToggle - Karakterlerin kafasının üzerindeki yeşil imgeyi açar ve kapatır
showHeadlines - Düşünce ve konuşma balonlarını açar ve kapatır
setHour <0-23> - Gün saatini ayarlar
intprop censorgridsize 0 - Sansürleri kaldırır (Normal değeri 8'dir)
twinzr2cute veya twinsr2cute - İkiz bebek doğmasını sağlar
deleteAllCharacters - Ekrandaki tüm karakterleri kaldırır (Kodun işlemesi için ev dışı görünüşte olunması gerekmektedir)
TerrainType - Arazi tipini değiştirir (Kodun işlemesi için ev dışı görünüşte olunması gerekmektedir)
moveObjects - Her objenin taşınabilmesini sağlar (Varsayılan hali için "off" seçilmelidir)
StretchSkeleton - Karakterlerin boyunu değiştirir (Varsayılan değeri 1.0'dır)
aging - Karakterlerin yaşlanma özelliğini açar ve kapatır
slowMotion <0-8> - Oyunun hızını değiştirir (Varsayılan değeri 0'dır)
Vsync - Grafik ayarlarını değiştirerek daha yüksek performans sağlar (Not: Bu özellik, bazı grafik bozulmalarına yol açabilir)
faceBlendLimits - Yüz bütünleme ayarını açar ve kapatır
intProp maxNumOfVisitingSims - Ziyaretçi sayısını belirtilen değere getirir (Kodun işlemesi için ev dışı görünüşte olunması gerekmektedir)
boolProp enablePostProcessing - Gelişmiş grafik yükseltme ayarlarını açar
boolProp snapObjectsToGrid - "false" yapıldığında objeleri izinli alanın dışına koyabilmenizi sağlar
autoPatch - Otomatik oyun güncelleştirmelerini açar ve kapatır
displayNeighborhoodProps - "false" yapıldığında çevredeki taşınamaz objeleri (kaya, kule vs.) kaldırır
boolprop displayNeighborhoodRoads - "false" yapıldığında çevredeki yolları kaldırır
boolprop displayNeighborhoodFlora - "false" yapıldığında çevredeki bitkileri kaldırır
boolprop displayNeighborhoodWater - "false" yapıldığında çevredeki su birikintilerini kaldırır
boolprop displayLotImposters - "false" yapıldığında ev cephe grafiklerini kaldırır
boolprop displayNeighborhoodRoadsWithModel
- "false" yapıldığında çevredeki köprüleri kaldırır
boolprop lotTerrainLighting - "false" yapıldığında konutun üzerine gelince çıkan parlama efektini kapatır
boolprop lotWater - "false" yapıldığında konutlardaki havuzları kaldırır
boolprop lotTerrainPaints - "false" yapıldığında konutun zemin boyasını kaldırır
boolprop carsCompact - "true" yapıldığında araba grafiklerini geliştirir
boolprop lotInfoAdvancedMode - "true" yapıldığında genişletilmiş konut bilgilerini gösterir
boolprop objectShadows - "false" yapıldığında çevredeki gölgeleri kaldırır
boolProp guob - "false" yapıldığında ev içindeki gölgeleri kaldırır
boolprop renderSelectedSimLevel - "true yapıldığında karakterin bulunduğu kat dışındaki katları görünmez yapar
boolProp displayPaths - "true" yapıldığında seçilen karakterin nereye yürüdüğünü gösterir
boolprop displayLookAtBoxes - "true" yapıldığında karakterlerin nereye baktığını gösterir
boolprop locktiles - "false" yapıldığında konut dışına parke yapılabilmesini sağlar
boolprop constrainFloorElevation - "false" yapıldığında üzerinde obje olsa bile zeminin yüksekliğini ayarlayabilmenizi sağlar
boolprop allObjectLightsOn - "true" yapıldığında objelerin sürekli olarak parlak olmasını sağlar
boolprop showFloorGrid - Zemin bölmelendirmesini açar
boolProp simShadows - Karakter gölgelerini açar ve kapatır
boolprop ShowLotPackageFilename - "true" yapıldığında evin üstüne gelindiğinde dosya adını gösterir
gameVersion - "expand" yazıldığında oyun versiyonunu gösterir
clear - Konsol penceresini temizler
expand - Konsol penceresinin boyutunu ayarlar
exit - Konsol penceresini kapatır

The Sims 2: Pets (PC)

The Sims 2: Pets (PC)

Hile kodu
Oyun esnasında Ctrl, Shift ve C tuşlarına aynı anda basıp konsolu açın ve aşağıdaki hile kodlarını girin. (Kodlar büyük-küçük harf duyarlıdır)


help - Bazı hile kodlarını listeler
help - Belirtilen hile kodu hakkında bilgi verir
Kaching - 1000$ verir
motherlode - 50.000$ verir
unlockCareerRewards - Seçilen karakter için tüm kariyer ödüllerini açar
maxMotives - Tüm karakterlerin motivasyon değerini (memnuniyet) maksimuma getirir
motiveDecay - Tüm karakterler için motivasyon bozulmasını açar ve kapatır
familyFunds Belirtilen aileye belirtilen miktarda para verir
familyFunds <+/-> - Belirtilen ailenin para miktarını belirtilen miktarda para artırır veya azaltır
lockAspiration - Seçilen karakterin aspiration özelliğini sabitler
PlumbBobToggle - Karakterlerin kafasının üzerindeki yeşil imgeyi açar ve kapatır
showHeadlines - Düşünce ve konuşma balonlarını açar ve kapatır
setHour <0-23> - Gün saatini ayarlar
intprop censorgridsize 0 - Sansürleri kaldırır (Normal değeri 8'dir)
twinzr2cute veya twinsr2cute - İkiz bebek doğmasını sağlar
deleteAllCharacters - Ekrandaki tüm karakterleri kaldırır (Kodun işlemesi için ev dışı görünüşte olunması gerekmektedir)
TerrainType - Arazi tipini değiştirir (Kodun işlemesi için ev dışı görünüşte olunması gerekmektedir)
moveObjects - Her objenin taşınabilmesini sağlar (Varsayılan hali için "off" seçilmelidir)
StretchSkeleton - Karakterlerin boyunu değiştirir (Varsayılan değeri 1.0'dır)
aging - Karakterlerin yaşlanma özelliğini açar ve kapatır
slowMotion <0-8> - Oyunun hızını değiştirir (Varsayılan değeri 0'dır)
Vsync - Grafik ayarlarını değiştirerek daha yüksek performans sağlar (Not: Bu özellik, bazı grafik bozulmalarına yol açabilir)
faceBlendLimits - Yüz bütünleme ayarını açar ve kapatır
intProp maxNumOfVisitingSims - Ziyaretçi sayısını belirtilen değere getirir (Kodun işlemesi için ev dışı görünüşte olunması gerekmektedir)
boolProp enablePostProcessing - Gelişmiş grafik yükseltme ayarlarını açar
boolProp snapObjectsToGrid - "false" yapıldığında objeleri izinli alanın dışına koyabilmenizi sağlar
autoPatch - Otomatik oyun güncelleştirmelerini açar ve kapatır
displayNeighborhoodProps - "false" yapıldığında çevredeki taşınamaz objeleri (kaya, kule vs.) kaldırır
boolprop displayNeighborhoodRoads - "false" yapıldığında çevredeki yolları kaldırır
boolprop displayNeighborhoodFlora - "false" yapıldığında çevredeki bitkileri kaldırır
boolprop displayNeighborhoodWater - "false" yapıldığında çevredeki su birikintilerini kaldırır
boolprop displayLotImposters - "false" yapıldığında ev cephe grafiklerini kaldırır
boolprop displayNeighborhoodRoadsWithModel
- "false" yapıldığında çevredeki köprüleri kaldırır
boolprop lotTerrainLighting - "false" yapıldığında konutun üzerine gelince çıkan parlama efektini kapatır
boolprop lotWater - "false" yapıldığında konutlardaki havuzları kaldırır
boolprop lotTerrainPaints - "false" yapıldığında konutun zemin boyasını kaldırır
boolprop carsCompact - "true" yapıldığında araba grafiklerini geliştirir
boolprop lotInfoAdvancedMode - "true" yapıldığında genlişmiş konut bilgilerini gösterir
boolprop objectShadows - "false" yapıldığında çevredeki gölgeleri kaldırır
boolProp guob - "false" yapıldığında ev içindeki gölgeleri kaldırır
boolprop renderSelectedSimLevel - "true yapıldığında karakterin bulunduğu kat dışındaki katları görünmez yapar
boolProp displayPaths - "true" yapıldığında seçilen karakterin nereye yürüdüğünü gösterir
boolprop displayLookAtBoxes - "true" yapıldığında karakterlerin nereye baktığını gösterir
boolprop locktiles - "false" yapıldığında konut dışına parke yapılabilmesini sağlar
boolprop constrainFloorElevation - "false" yapıldığında üzerinde obje olsa bile zeminin yüksekliğini ayarlayabilmenizi sağlar
boolprop allObjectLightsOn - "true" yapıldığında objelerin sürekli olarak parlak olmasını sağlar
boolprop showFloorGrid - Zemin bölmelendirmesini açar
boolProp simShadows - Karakter gölgelerini açar ve kapatır
boolprop ShowLotPackageFilename - "true" yapıldığında evin üstüne gelindiğinde dosya adını gösterir
gameVersion - "expand" yazıldığında oyun versiyonunu gösterir
clear - Konsol penceresini temizler
expand - Konsol penceresinin boyutunu ayarlar
exit - Konsol penceresini kapatır

Technomage

Technomage

Türü: Hile Kodu

Oyundayken [Enter] tuşuna basarak aşağıdaki komutlardan istediğiniz birini girin:

victory is mine - Oyun kazanılır
now you die or i'm a loser baby - Oyun kaybedilir
fill this bag - 10.000 altın kazanılır
revelation - Tüm harita açılır
build anything - Tüm binalara girilebilir
give me power - Tüm büyüler kazanılır
cheezy towers - Büyülerin uzaklık sınırı kalkar
restoration - Sağlığınızı yeniler
frame it - Frame Rate'i gösterir
grow up - Seçili kahraman 5 seviye atlar

The Office

The Office

F2 - Anında kazanma
F3 - Rakip kazanamaz
F4 - Prank-O-Meter'ı doldurma
F5 - Zamanı durdurma